Това заяви пред журналисти в пресклуба на БТА във Велико

...
Това заяви пред журналисти в пресклуба на БТА във Велико
Коментари Харесай

Евгений Дайнов за местните избори: Очаквам моделът „Борисов“ да отстъпи властта в големите градове

Това съобщи пред публицисти в пресклуба на Българска телеграфна агенция във Велико Търново политологът проф. Евгений Дайнов.

 

" Очаквам след локалните избори в огромните градове да отпадне досегашният властови модел, там ще влязат нови хора, а в междинните и в по-малките обитаеми места, в опълчването сред остарялото и новото е допустимо да се „ промъкнат “ много манипулативни, комбинативни и да ги назовем оправни хора ", уточни специалистът.

 

По думите му след локалните избори наесен властовата картина ще бъде друга, ще бъдат изменени и публичните настройки.

 

„ По места хората гледат с интерес кой ще се кандидатира, тъй като хората се познават, гласоподават на множеството места с прибавен възторг по отношение на парламентарните избори, само че се надявам да не гласоподават като ентусиасти, а да погледнат рационално, с мисълта кой претендент ще свърши работа “, означи преподавателят и посочи, че чака " прилични " хора в кандидатските листи и по-висока изборна интензивност. Гражданското общество, където го има, е самопроизвеждаща се среда, по тази причина не може да се твърди, че хората са изтощени от изборите, добави Дайнов.

 

В едно почтително общество, където хората се държат почтително и приказват почтително, езикът на омразата ще отмре естествено, означи той и добави, че новите претенденти за локалната власт би трябвало да стъпят на тази основа в предизборната акция. В цивилизования метод на живот хората знаят, че помагайки си ще живеят по-добре, в сравнение с да се „ попържат “ и да се " ритат по кокалчетата “, посочи експертът.

 

На журналистически въпрос дали резултатите от локалните избори могат да трансформират политическата картина в страната и да предвещаят предварителен парламентарен избор, политологът отговори, че всяко политическо събитие, каквито са едни избори, може да промени картината, само че дефинира настоящето ръководство на страната като по-стабилно, по-устойчиво, по-резистентно на рецесии.

 

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР