Това заяви пред bTV зам.-председателят на ПГ на ПП-ДБ Настимир

...
Това заяви пред bTV зам.-председателят на ПГ на ПП-ДБ Настимир
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Искаме проверките за наркотици и техните аналози да бъдат по-адекватни

Това съобщи пред bTV зам.-председателят на ПГ на ПП-ДБ Настимир Ананиев във връзка вчерашната среща в Министерски съвет на премиера акад. Николай Денков и представителите на институциите с родители на починали в произшествия.

 

" Вчера видяхме, че изпълнителната власт в лицето на премиера Денков се обърна към жителите и проблемите с пътния травматизъм. Бяха събрани всички институции, които имат отношение. Акад. Денков откри срещата с думите " Искам да чуя какво не сме свършили ". Ние чухме родителите на починали деца. Те показаха неща, които не работят. Например - бавните експертизи. Ако сега би трябвало да ви вземат кръвна проба или проба за опиати, това може да отнеме до 6 месеца ", уточни националният представител.

 

По думите му държавното управление си е сложило като приоритет тези експертизи да излизат за една седмица.

 

" Друго, което желаят хората, е бързо правораздаване. Ние желаеме да се преборим с възприятието за безотговорност. След като приехме измененията в законодателството, доста хора споделят – стопирах да си разрешавам чаша бира преди да карам поради законовите промени. Искаме да променим законодателството и в посока предумисъл при причиняване на гибел на пътя след приложимост на алкохол или опиати ", акцентира Ананиев.

 

Запитан дали Алексей Петров е взел участие по някакъв метод при съставянето на държавното управление, зам.-председателят на ПГ на ПП-ДБ изрично отхвърли опцията за сходно нещо.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР