Това заяви пред БНТ образователният министър проф. Галин Цоков.По думите

...
Това заяви пред БНТ образователният министър проф. Галин Цоков.По думите
Коментари Харесай

Министър Галин Цоков: Фокусът ни ще бъде върху редуцирането на административната тежест върху учителите

Това съобщи пред Българска национална телевизия просветителният министър проф. Галин Цоков.

По думите му резултатите от изпитите след 7-и и 10-и клас повтарят трендове от предишните години. Според него позитивното е, че резултатите по български език и литература са по-добри. При изпита по математика наклонността остава резултатите да са по-ниски, означи Цоков.

 

Министърът изрази мнение, че е значимо по какъв начин въз основата на образователните стратегии ще се промени и оценяването.

 

" За нашия екип тази смяна минава през насочване към формиращо оценяване, посредством следене на достиженията на всеки възпитаник. Що се отнася за такива изпити, външно оценяване - включване на повече задания с практическа ориентираност, на повече задания, които изискват критическо мислене, а не възпроизвеждане и зубрене ", безапелационен бе той.

 

Цоков разяснява още, че е значимо да се направи обзор на образователните стратегии.

 

" Преглед, при който първо да бъдат освободени от фактологическа тежест. И второ, това е по-дългосрочна упоритост, тези образователни стратегии да станат по-рамкови, по-интегрирани. Знанията да бъдат директно свързани с практиката ", посочи просветителният министър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР