Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане

...
Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане
Коментари Харесай

След бурята от недоволство Главчев клекна: Отменя се изграждането...

Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет.

Ако отчетът за анулация на решението не бъде подаден през днешния ден от министъра на опазването на здравето, министър председателят Главчев ще предложи на президента Румен Радев министърът на здравеопазването Галя Кондева да бъде освободена от поста, съобщават от държавната пресслужба.

 

че ще дадат на прокуратурата и ДАНС решението за основаване на частна детска болница.
 
„ Вчера служебното държавно управление взе решение да утвърди основаването на частна детска болница в София. Нелогично решение, което обаче не ни изненадва. Детската болница и грижата за здравето на нашите деца е идея от голямо значение за цялата страна и от години е забавена и оплетена в микс от популизъм и опити за пробутване на частни ползи. След 10 месеца отпред на едно държавно управление в комплицирана настройка кабинетът Денков уточни решение, само че съпротивата беше голяма. Сега всички схванаха за какво “, написаха от ПП–ДБ.

„ Изграждане на частна болница във типа, в който през вчерашния ден Министерският съвет реши, опорочава каузата за национална болница, която да обезпечи безотказен достъп на всички нуждаещи се. Това слага под риск и обезпечаването на задоволително по брой и подготовка личен състав в бъдещата държавна конструкция “, допълват оттова.

 

 

По думите му решението на служебното държавно управление на Димитър Главчев е „ изненадващо “.
 
„ Здравеопазването, изключително детското, би трябвало да се развива като държавен приоритет, а не като нечий бизнес. Затова по време на служебните държавни управления, за които носих отговорност като президент, бяха отбити всички лобистки опити за приватизиране на детското опазване на здравето.

 

Служебното държавно управление с министър председател Гълъб Донев обезпечи терен за построяването на Национална детска болница, изготви обстоен организационен проект и обезпечи съдействието на Европейската капиталова банка за построяването.

За страдание, след това тематиката бе пренебрегната, а днешното служебно държавно управление вместо да придвижи напред този план, способства за превръщането на една общественозначима идея в частна и за затвърждаване на практиката опазването на здравето да работи на правилото на облагите, а не в социална изгода “, декларира президентът.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР