Това заяви пред БНР инж. Богдан Милчев от Института за

...
Това заяви пред БНР инж. Богдан Милчев от Института за
Коментари Харесай

Богдан Милчев, ИПБ: Поне още 1-2 години строителството на АМ „Европа“ няма да приключи

Това съобщи пред БНР инж. Богдан Милчев от Института за пътна сигурност, откъдето изпратиха писмо до медиите, в което предизвестяват за висок риск от тежки произшествия по маршрута София-Калотина.

 

„ Пътят е в извънредно положение и с извънредно висок риск за настъпване на тежки пътно-транспортни катастрофи. Тук става въпрос за безспорната некадърност на Агенция „ Пътна инфраструктура “ да ръководи плановете, по които има обезпечено към този момент финансиране. Автомагистрала „ Европа “ в действителност е приключена в частта към София, само че казусът е обвързван най-много с организацията и съгласно мен, с доста тежка корупция в АПИ “, добави той.

 

Милчев напомни, че по същия метод от Института за пътна сигурност са предизвестили за рисковия завой, месец преди злополуката в Своге през 2018 година Предупреждават и за рискови сектори по Автомагистрала „ Тракия “.

 

„ Ние привикваме, когато виждаме, че институциите непрекъснато абдикират и се оправдават със споделената отговорност и когато стават проблеми, постоянно и само казусът е в водача. Никой не се интересува пътните условия по какъв метод са повлияли на водача да допусне неточност “, сподели още той.

 

Според инж. Богдан Милчев е нужна политическа воля, с цел да се трансформират нещата във връзка с пътната сигурност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР