Това заяви пред БНР Ерик Тибо, заместник-главен редактор на телевизия

...
Това заяви пред БНР Ерик Тибо, заместник-главен редактор на телевизия
Коментари Харесай

Конфликтът между германската и френската визии за Европа

Това съобщи пред БНР Ерик Тибо, заместник-главен редактор на телевизия “Франс 3 “.

По отношение на Европа Макрон извършва дадените по време на предизборната акция обещания. Планът е упорит, тъй като планува повече европейска интеграция, приказва за общоевропейски сили, за икономическо държавно управление на еврозоната, за хармонизация на фискалните политики. Единственият проблем е, че германците не поддържат този упорит проект, както и останалите страни, посочи Тибо.

"Според мен има една дребна детайлност, която не е в интерес на Макрон. Както споделя той, европейските комисари би трябвало да са 15, а не 28. Налице е опозиция против тази концепция. Франция предлага нещо като супер страна, която да взема решение от името на всички, до момента в който германците и другите страни са последователи на компромиса ", добави заместник-главният редактор на телевизия “Франс 3 “.

"Меркел първо би трябвало да сформира държавно управление. Във всеки случай това ще отнеме най-малко два три месеца. Новото парламентарно болшинство, което се обрисува в Германия не е толкоз проевропейско, колкото предходното. Либералите не желаят да приказват за фискална хармонизация, за обща парична политика и така нататък Във всеки случай ще бъде комплицирано. Същевременно Ангел Меркел няма различен избор, с изключение на да каже: “Да, това, което оферирате, господин Макрон, е отлично! “, счита той-.

Ерик Тибо изясни за какво партията на президента Еманюел Макрон “Република, напред “ загуби частичните избори за сенат: "Изборите бяха изгубени на първо място, тъй като актуалната изпълнителна власт в лицето на Еманюел Макрон и на премиера Едуар Филип е извънредно непопулярна поради множеството признати промени, изключително измененията в Кодекса на труда. Одобрените ограничения облагодетелстват по-скоро работодателите, в сравнение с служащите ".

Френският специалист подсети, че в предизборната си акция Макрон обещаваше сигурност за хората на наемния труд, само че за момента виждаме тъкмо противоположното - отстъпки пред работодателите.

Всички признати до момента ограничения се харесват на десницата, акцентира журналистът и добави мнението си, че левият електорат, на който Макрон в най-голяма степен дължи избирането си, се усеща предаден.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР