Това заяви пред Българското национално радио Никола Бушняков - редактор

...
Това заяви пред Българското национално радио Никола Бушняков - редактор
Коментари Харесай

Чакаме Боби Михайлов да подаде оставка. Няма механизъм, по който ...

Това съобщи пред Българското национално радио Никола Бушняков - редактор и създател в " Консерваторъ " и зам.-председател на Сдружението " Левски на Левскарите ". 

 

Повод за коментара му е желаната оставка на Борислав Михайлов и сътрудниците му в управлението на Българския футболен съюз. Такива апели се чуват към този момент години наред, само че Михайлов е на поста от 18 години и наподобява отхвърля да си тръгне. Съществуват обвинявания в порочни избори на изпълкома, само че и това не е задоволително.

 

Последната порция рецензии пристигна поради мача сред България и Унгария, който измежду ентусиасти от всички цветове. Фенове на разнообразни клубове се събраха в центъра на София, с цел да изискат оставката на Боби Михайлов, откакто БФС се уплаши от готвените против тях митинги и изиска УЕФА да реалокира срещата от стадион “Васил Левски ” в София - в Пловдив. Скандалът стигна до интернационалните медии и в последна сметка мачът се игра без аудитория в София. Пред стадиона обаче обществото стана очевидец на потресаващи подиуми на полицейско принуждение. 

 

Масово отвращение провокираха реакциите на Българския футболен съюз след мача. На излизане от стадиона тогавашните футболни митове като Йордан Лечков, Емил Костадинов и Борислав Попов бяха или арогантни, или вулгарни, или оглушително безмълвни. Емил Костадинов даже сподели междинен пръст. Михайлов пък съобщи, че няма да подаде оставка и ще насрочи съвещание на изпълкома, на което би трябвало Михайлов да подаде оставка. Това съвещание би трябвало да се организира на 27 ноември. Когато и да е Изпълкомът – в петък или понеделник, на него ще бъде оповестена дата за ексклузивен конгрес на Футболния съюз, който най-вероятно ще се организира през февруари.

“БФС тежи през цялото време. Не е имало някакъв конструктивен миг. Целият метод на избиране на Изпълкома на БФС е тотално циничен. Там се събират всички футболни клубове в България и всеки има право на един глас. Говорим за едни дребни тимове от села и паланки, които са доста лесни за манипулиране ”, разяснява Бушняков.

По думите му точно тези недостатъци разрешават да съществува моделът “Бащица ”.

 

“Това управление на Футболния съюз би трябвало да бъде отстранено ”, безапелационен бе той. 

 

Според него обществените подстрекатели на митинга са били точно ръководителите на БФС и арогантното им отношение към цялото общество. Според него в случай че Михайлов остане на поста, са вероятни още такива митинги и подиуми по улиците.

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР