Това заяви пред Българската национална телевизия служебният премиер Гълъб Донев.

...
Това заяви пред Българската национална телевизия служебният премиер Гълъб Донев.
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Газ има до август. Ще търсим всички сигурни възможности за доставки

Това съобщи пред Българската национална телевизия служебният министър председател Гълъб Донев.

“Това, което се приказва, че интерконекторът с Гърция ще бъде подготвен, тъй като той ни подсигурява доставката на азерския газ. Има доста неща, които би трябвало да бъдат осъществени, които за тези 7 месеца не са били завършени - нямаме акт 15, да не приказваме за акт 16. приказва се за анулация на надзорния съвет за интерконектора - тази анулация е по отношение на това, че са позволени неточности в имената на надзорния съвет. Отменя се, с цел да бъдат вярно написани имената ", уточни Донев.

От “Капитал” оповестиха, че на процедура енергийният министър Росен Христов е затворил страницата с доставката на азерски газ поради анулацията на решение на предходното управление да се промени структурата на ръководство на “Ас Си Джи Би” - компанията, която оперира интерконектора.

" Ще търсим източници за диверсификация за доставките на газ в България за намиране на цялото нужно количество, в това число и за бизнеса. 1/3 от количеството не е покрито, а 7-те танкера, за които се приказва - е единствено оферта ", добави той.

Бившият към този момент енергиен министър Александър Николов обаче изрично уточни, че не става дума за оферта, а за ангажимент и рамков контракт.

Твърдението за въвеждане на изключително състояние, появило се в общественото пространство той дефинира като “меко казано несериозни”.

За промяната в Национална агенция за приходите той се аргументира с доклада й и приходите и анализите и прогнозите, които не съответствали на действителната обстановка в страната. Мотивите за промяната на Румен Спецов са чисти и изрядни, безапелационен е министър председателят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР