Това заяви правосъдният министър Цецка Цачева пред медиите, след изслушване

...
Това заяви правосъдният министър Цецка Цачева пред медиите, след изслушване
Коментари Харесай

Цачева: Няма откъде да вземем 13 800 000 лв. за заплати

Това съобщи правосъдният министър Цецка Цачева пред медиите, след чуване в комисията по правни въпроси.

Според нея се вършат финансови разбори в Министерство на финансите.

По думите на Цачева изчисленията демонстрират, че 10 процентно нарастване значи над 13 млн. и 800 хиляди лева, а 20 % - двойно. Министърът на правораздаването добави, че тези средства няма по какъв начин да се вземат от настоящия бюджет на министерството.

"В разговор съм и с министър-председателя, и с финансовия министър. Търсят се разновидности за приближаване на възнагражденията " на чиновници в защитата и ГДИН, разясни министърът на правораздаването.

На въпрос какво приближаване се търси, министър Цачева отговори - "Такова, каквото законите споделят, те са под режима на Закона за Министерство на вътрешните работи, само че вие разбирате, че това е съобразено с финансите на страната, по този начин както е гласуван Законът за държавния бюджет за 2017 година ".

Двата синдиката упорстват за 20 процентно нарастване на заплатите, министър Цачева изясни, че те са получили 5 % нарастване, каквото е планувано за целия бранш "Сигурност " в държавния бюджет. Те оповестиха своите претенции в деня, в който след среща сред премиера Борисов и синдикатите в Министерство на вътрешните работи бяха обещани още 100 млн. лева за заплати на чиновниците в министерството. Като по-късно и излязоха на митинг.

Цачева означи още, че по другите тематики има схващане и единодушие сред министерството и синдикатите. Пред правната комисия министър Цачева заяви, че на следващия ден ще бъде подписан договорът за 250 електронни гривни, посредством които ще могат да бъдат следени лица, които са под домакински арест, освободени са условно или поставят труд в места за изтърпяване на санкции от отворен темперамент. Срокът за осъществяване на публичната поръчка е девет месеца.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР