Това заяви лидерът на "Движение 21" и бивш депутат от

...
Това заяви лидерът на "Движение 21" и бивш депутат от
Коментари Харесай

Дончева: И аз съм от 80% дебили, само комплексари се засягат

Това съобщи водачът на "Движение 21 " и някогашен народен представител от Българска социалистическа партия Татяна Дончева в изявление за Дир.бг.

- Г-жо Дончева, смятате ли, че Бойко Борисов би трябвало да се извини за думите си, че в случай че Васил Левски беше жив, и той щеше да е прескочил оградата по границата, както го приканиха от Българска социалистическа партия? Според тях министър председателят е поругал националния ни воин...

- Аз към този момент не знам в какво би трябвало да се показва българският политически живот и в какво би трябвало да се показва активността на хората, които се занимават с политика. Всичко това са цялостни смехории и събитието, че дори сериозен уебсайт като вашия се е заел да ги дискутира, вместо да ги прикани към това да посочат същински проблеми и разновидности за техните решения, ми се коства също индикативен.

Ние започваме да попиваме особеностите на средата, даже когато считаме, че това е доста неуместно. От всевъзможни сходни думи не може да следва никакво опрощение. Не знам за какво вместо политиците да си „ набират “ възприятие за комизъм - тъй като упражняват една доста неприятна работа, която ги изпълва с отрицателни страсти и усещания - те избират да показват цялостната му липса.

Проявил Бойко Борисов възприятие за комизъм, който желае да го счита за подходящо , който желае да го счита за несвоевременно, това ли е тематиката?! Те вместо да попитат ГЕРБ за какво направихте конгрес, какво решихте на него преди да стартира европредседателството, какви проблеми ще сложи България, свои проблеми, не тези, които Европейската комисия й е подсказала. Какво ще им покаже България, с цел да ги убеди, че сме страна с богата просвета и културно завещание? Вместо да се занимават с това, те се хващат за всяка своя дума. Може би тъй като от доста от дълго време няма сложени проблеми и не се приказва за техните решения. Има единствено нападки.

- А думите на депутата от ГЕРБ и някогашен министър на културата Вежди Рашидов - че в България остават единствено тези, които не стават "за клин за зеле ", не бяха ли също прекомерно неуместни, не са ли нещо сходно на скандалната имитация на проф. Иво Христов, че "80% от популацията е дебилно "?

- Само комплексирани хора могат да се обиден от това. Нормалният човек би се замислил, би се сепнал, че това в действителност е по този начин, откакто ние фабрикуваме поредност глупави решения по значими за нас в дълготраен проект въпроси. Аз персонално по никакъв начин не съм наранена нито от думите на Вежди Рашидов, нито от думите на Иво Христов и напълно не считам, че числя се на двайсетте % интелигентни хора. Смятам, че числя се на осемдесетте % дебили, откакто в продължение на 20 години мога да изяснявам, че две плюс две е четири. Смятам, че слагането и обясняването на този въпрос може да бъде до три пъти, в случай че индивидът, който го слага и изяснява е образован. След като аз го слагам 20 години и той още не е свестен, значи съм неинтелигентен човек да се занимавам толкоз години с това.

(Междувременно Вежди Рашидов се извини в изявление за думите си - б.р.)

- Социалистите се възмутиха и от още едно изявление на премиера, който съобщи, че зад изравянето на павета от ремонтирания бул. "Дондуков " в София стои политическа офанзива и загатна за тях с думите "...саботажи, тайна активност, това е същността на оцеляването им над 100 г ". По този мотив Корнелия Нинова даже го прикани да си извади партийната брошура от Българска комунистическа партия. Трябва ли, съгласно Вас, Борисов един път вечно да спре да напомня за комунистическото минало на левицата и има ли пък тя учредения да се срами?

- Ако социалистите и всевъзможни други хора, не могат да намерят с какво да се занимават и си запълват времето, като взаимно си измислят тематики, които нямат никаква връзка с публичните проблеми, никой не може да им бъде потребен. Аз нямам желание да разясня всяка една имитация, която Корнелия Нинова и Бойко Борисов са си разменили.

- Самата Вие неотдавна казахте, че спрямо новия ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева Цецка Цачева ще ни се види Айнщайн. Това също може да прозвучи като засегнатост, или вярвате, че в политиката би трябвало да се споделя постоянно истината, въпреки тя да боли?

- Обидата по българското и международно наказателно право е нещо, което би трябвало да бъде общоприето за обидно, а не някой да го счита за такова. Освен това да кажеш, че си по-добър от някой в някаква активност или че някой е по-добър от теб в същата активност не съдържа никакъв детайл на засегнатост, а единствено преценка за това, на кой до каква степен му стигат опциите.

Ако българската нация и българските медии не считат, че е значимо българският парламент да бъде в действителност стожер на правда, позволяват в него да обитават всевъзможни хора, които нямат никакво отношение към законодателна активност, нито я могат, нито я схващат, нито ще я схвана, тогава съгласно мен няма какво повече да се каже и би трябвало да се отдръпнем встрани. Да вършат каквото желаят и както желаят, откакто нацията от „ умни “ хора приема това за обикновено, позволява това за обикновено и го търпи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР