Това заяви главният прокурор Иван Гешев след като беше изслушан

...
Това заяви главният прокурор Иван Гешев след като беше изслушан
Коментари Харесай

Гешев пак се оправда с Испания за Барселонагейт и отрече да има имоти извън България

Това съобщи основният прокурор Иван Гешев откакто беше изслушан от групата за мониторинг на народна власт в Екологичен потенциал.

Евродепутатите са отправили към Гешев въпроси по съответни производства на прокуратурата, измежду които " Барселонагейт " и инспекцията за фотосите с кюлчетата злато и пачките с пари в чекмеджетата на спалнята на някогашния министър председател Бойко Борисов.
Когато господин Рашков каже едно нещо правилно - едно нещо, ще направя в детайли изявление с Вас
Това съобщи основният прокурор Иван Гешев в отговор на въпрос на журналиста от Bird.bg Атанас Чобанов. Чобанов зададе въпрос на Гешев сл...
Прочети повече
Главният прокурор обаче твърди, че измежду въпросите не е била включена тематиката за автомагистрала " Хемус ".

По думите на Гешев българската прокуратура е извънредно обезпокоена, че последните месеци съществено се заличава постигнатия прогрес на страната ни след приемането на България в Европейски Съюз по линия на върховенството на закона и правата на индивида.

" С бързи крачки вървим към престъпността от началото на 90-те години и скоро това няма да може да бъде прикрито за множеството български жители ", уточни още Гешев.

Сблъсък с Атанас Чобанов

Запитан от журналиста от Bird.bg Атанас Чобанов дали има парцели в чужбина, защото вътрешният министър Бойко Рашков споделил, че магистрат с букви И. Г. имал такива недекларирани зад граница. Главният прокурор отговори, че нито той, нито " дамата до него " (Детелина Ханчева) имат парцели отвън България.
Гешев се похвали пред Вебер: Прокуратурата е водеща в битката с корупцията
Главният прокурор Иван Гешев се срещна с ръководителя на Групата на Европейската национална партия (ЕНП) в Европейския парламент  Ман...
Прочети повече
Гешев изясни, че съвсем никой магистрат не може да бъде осъден за нищо и тогава Чобанов го попита за него - кой може да упражни надзор над активността му и кой може да го проверява. Конституционният съд сподели - всеки прокурор, вижте решението, отговори основният прокурор.

Той се оплака и че бил подготвил отчет за отчетността на държавното обвиняване, само че никой в Народното събрание още не го е канил да го дискутират. " Отчетността на основния прокурор зависи от законодателя. Аз нямам проблем всеки месец да бъда изслушван. "

Гешев насочи обвиняване към вътрешния министър Бойко Рашков, че не споделя нищо правилно, а прокуратурата е обект на офанзиви, както и на подправени вести.

За рецензиите, че няма доверие в него

" Работата на прокурор изначално е да не го харесват ", съобщи основният прокурор след въпрос дали нещата във връзка с правораздаване не вървят поради (липсата на) публично доверие съответно в Иван Гешев. Той уточни още, че в случай че го харесват това ще значи, че не си прави добре работата.
Законността в България: Неудобните въпроси на евродепутатите за Иван Гешев и Кирил Петков
Днес, 27 януари, основният прокурор Иван Гешев, министър председателят Кирил Петков, правосъдният министър Надежда Йорданова и министърът на културат...
Прочети повече
Гешев обаче не отговори на въпрос на Чобанов дали ще подаде оставка, в случай че стартира следствие против него.

Съдебната промяна

" Имаме предпочитание за присъединяване в промяна, само че тя не е почнала. Аз съм очевидец на всички промени от 1994 година. Основното е едно - да завземеш позиции, само че в никакъв случай не е съгласувана с хора, практикуващи правото. И резултатите постоянно са трагични за правосъдната система. Целта е политическа. За страдание, допускам, че още веднъж ще е по този начин.

В 10 % от делата вземат участие прокуратурата. 96 % от тях са неоправдателни присъди. Приемаме, че тук сме отговорни. Къде са останалите? Търговското, административното? Там всичко идеално ли е? Говорим за правосъдна промяна, само че всичко се подчертава върху прокуратурата. Проблемът е в Министерство на вътрешните работи, което би трябвало да се реформира. И в съда, който също би трябвало да се реформира ", добави Гешев.

За желае към него на семейство Баневи
Иван Гешев и Кирил Петков на чуване пред комисията за господство на закона в Екологичен потенциал
Главният прокурор Иван Гешев и министър председателят Кирил Петков ще се явят персонално на чуване в Мониторинговата група към Комисията по гражданск...
Прочети повече
Гешев разяснява, че това е несериозна тематика и прикани публицистите да попитам някогашните чиновници на Баневи какво мислят за тях.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР