Това заяви директорът на Националната следствена служба и зам.-главен прокурор

...
Това заяви директорът на Националната следствена служба и зам.-главен прокурор
Коментари Харесай

ВСС изслуша Сарафов за отношенията му с Гешев и за израелския експерт на мястото на взрива

Това съобщи шефът на Националната следствена работа и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов по време на чуването си във Висш съдебен съвет. Там правосъдните кадровици разискват към този момент през целия ден искане на премахване на основния прокурор Иван Гешев от поста. Мотивът е уронване на престижа на правосъдната власт от Гешев, който на своя конференция на 15 май употребява израза " политически отпадък ".

Днес Пленумът на Висш съдебен съвет реши, че ще изгледа записа от конференцията на Гешев и ще изслуша Борислав Сарафов и Ясен Тодоров - зам.-директор на Националното разследване, с цел да обясни какво е било прочувственото положение на основния прокурор в този миг, написа.

" Емоционалното положение на Гешев беше с негативизъм към мен, надъхан, с отрицателно отношение, което личеше още от самото посрещане и влизането ми в неговия кабинет, когато ми сподели къде да седна ", сподели пред Висш съдебен съвет довечера Сарафов.

Той беше безапелационен, че до ден сегашен няма връзка с Гешев, изключен е и от чата групата на основния прокурор и зам.-главните прокурори.

Сарафов разяснява също тематиката с израелския специалист, участвал на мястото, където край колата на основния прокурор на 1 май избухна гърмеж : " Някъде следобяд Гешев ми се обади и ми сподели, че Ясен ще пристигна с израелски специалист. Гешев ми сподели " пуснете го да види какво се случва и да види какви са провалите ". Дойдоха Ясен Тодоров, израелският специалист и преводач със длъжностен автомобил. Допуснахме директно до служебния микробус специалиста. Единият следовател изготвяше протокол в буса, а другите правеха оглед и замервания. С помощта на преводача от сътрудниците от СОБТ той получи информация къде се е случил гърмежа, огледа провалите по дърветата от разстояние от към 8-10 метра. Експертът не е доближавал, не е гледал от непосредствена непосредственост материалните доказателства и не е имал достъп до тях . С това почти завърши неговата роля. На място сподели, че това е доста сериозна бомба и такива неща е виждал в Израел ", уточни Борислав Сарафов.

" В последна сметка той пристигна на местопроизшествието, само че държа да подчертая, че в действителност присъединяване му не беше обвързвано с нарушение на следствените дейности, тъй като действително той не е взел участие в тях. Ако би трябвало да бъда прям в една такава обстановка, когато се работи на терен, може би не е толкоз елементарно да се разсъждава и да се вземат извънредно верни решения ", сподели още Сарафов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР