Това увери в предаването Лице в лице“ по bTV зам.-председателят

...
Това увери в предаването Лице в лице“ по bTV зам.-председателят
Коментари Харесай

Росица Матева за машинното гласуване: Избирателите да са спокойни, софтуерът няма как да бъде манипулиран

Това увери в предаването „ Лице в лице “ по bTV зам.-председателят на Централната изборна комисия Росица Матева по отношение на машинното гласоподаване на идните избори на 2 октомври.

 

Тя удостовери, че „ Сиела Норма “ още веднъж ще дава отговор за машините за идния избор.

 

„ ЦИК разгласи реализатор на публичната поръчка за осъществяването на дейностите по инсталирането на софтуера на машините за идния избор, превоза им в страната и обезпечаването на техници “, изясни зам.-председателят на Централната изборна комисия.

 

Очакваше се това да стане идната седмица, само че се случи по-рано от планувания период.

 

„ В стадия на подготовка на изборите бързаме във всеки един миг да взимаме решенията. В подготовката на тези избори ЦИК взима своите решения преди периодите, планувани по Изборния кодекс “, посочи Матева.

 

Тя повтори, че гласоподавателите не би трябвало да се тормозят по отношението на поддържката на тези машини, софтуера и възможни операции.

 

„ ЦИК планува всички вероятни решения, с цел да увери гласоподавателите в това, че не може да има операция в софтуера на машините. И в този момент ще бъде удостоверена версията, с която ще се гласоподава от трите държавни органа, на които това е предоставено “, изясни Росица Матева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР