Това удоволствие моята предшественичка не го е имала. Недостигът на

...
Това удоволствие моята предшественичка не го е имала. Недостигът на
Коментари Харесай

Д-р Меджидиев: Не можем да оставим хората без медикаменти, правим всичко възможно за допълнителни доставки

Това наслаждение моята предшественичка не го е имала. Недостигът на медикаменти не е от тези шест месеца, той е от много по-дълъг интервал. 

 

Не можем да оставим хората без лекарства, вършим всичко допустимо за спомагателни доставки. Това разгласи на брифинг министърът на здравеопазването Асен Меджидиев.

 

Направих информация и открих два сигнала и една тъжба, постъпили в края на 2021 и при започване на 2022 година

 

Те са от Българската асоциация за развиване на паралелна търговия на медикаменти и от Българската асоциация на едра търговия на медикаменти. Буквално на другия ден с един имейл само се трансформира формула. Но се срещнах в елементи с целия одит на " Информационно обслужване " с голям брой рекомендации, нито една от които не е изпълнено, разяснява здравният министър.

 

По думите му от март месец насам само е изпълнена рекомендацията на смяна формулата. Другите рекомендации са - липса на надзор и опция за инспекция за спазването на законовите уредби; липса на софтуерен инструмент за ограничение на избрани дейности, при положение неподаване на данни или неправилно подадени такива; употребяваната софтуерна база е нелицензирана.

 

Освен това системата няма опция за надзор и инспекция на наличия по отношение на потреблението - този пропуск оказва въздействие върху генерирането на забранителния лист на Изпълнителната организация по медикаментите.

 

Сред други проблеми са ръчно въвеждане на данни и липса на автоматизация на тези процеси, изясни още здравният министър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР