Това става ясно от уебсайта на парламента, съобщава Укринформ.По-рано днес

...
Това става ясно от уебсайта на парламента, съобщава Укринформ.По-рано днес
Коментари Харесай

Зеленски подписа обновения закон за мобилизацията

Това излиза наяве от уеб страницата на Народното събрание, оповестява Укринформ.

По-рано през днешния ден ръководителят на Върховната рада Руслан Стефанчук съобщи законопроекта на президента за влизането му в действие.

Законът планува, че на готовност подлежат жителите от мъжки пол на възраст от 25 до 60 години.

До отзоваването на мобилизацията мъжете на възраст от 18 до 60 години би трябвало постоянно да носят със себе си военнорегистрационна карта, която да показват при поискване от полицията, чиновниците на наборната работа или граничните управляващи.

След публикуването на закона всички наборни бойци би трябвало да актуализират в службите за приканване данните за адреса на престояване, информацията за контакт и други военни документи. Те могат да създадат това в службите за приканване, в центровете за административно обслужване или посредством заявление.

Новото законодателство ясно дефинира категориите мъже в наборна възраст, които са освободени от военна работа, в това число по избрани здравословни и фамилни аргументи.

Наред с мотивационните правила, законопроектът съдържа разпореждания, позволяващи на наборниците независимо да изберат желана военна единица.

Предвижда се спомагателен отпуск и заплащане за заличаване или пленяване на вражеска военна техника или съоръжение. Годишният главен отпуск се дава на части през календарната година, като главната част е избрана на 15 или повече дни.

Един месец работа се брои за три, в случай че лицето е непосредствено ситуирано в бойни зони по време на военно състояние.

На 11 април Върховната рада одобри на второ четене законопроекта за мобилизацията. Законодателната самодейност беше подкрепена от 283 депутати.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР