Това стана ясно от брифинг на партията в парламента. Заради

...
Това стана ясно от брифинг на партията в парламента. Заради
Коментари Харесай

От ГЕРБ на трибунка поискаха да има карта “българин”

Това стана ясно от брифинг на партията в Народното събрание.

" Заради форсмажорната обстановка в Украйна през днешния ден внасяме закон за изменение и допълнение на Закона за персоналните документи. Предвиждаме основаването на " карта българин " за българите от диаспората, тъй че те да могат да се употребяват от редица права ", разгласи Радомир Чолаков.

Маноил Манев съобщи, че концепцията е в тези комплицирани времена да се даде опция за пълноправие на хората с българско съзнание зад граница.

За да получат такава карта, българите в чужбина ще би трябвало да показват акт за раждане в България или акт за раждане на родителите си до трето потомство, който потвърждава българските им корени. Трябва да се попълни декларация към принадлежност към българската общественост.

" Надявам се откровено сътрудниците от всички парламентарни групи да поддържат законопроекта. Той няма нищо друго с изключение на грижа за хората с българско съзнание, живеещи в чужбина. Това е голямата ми вяра на мен и на сътрудниците, които го внасяме през днешния ден ", акцентира Манев.

Чолаков прикани законопроектите да не се разделят на “опозиция” и “управляващо мнозинство”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР