Това стана в рамките на протестите на пътни фирми в

...
Това стана в рамките на протестите на пътни фирми в
Коментари Харесай

Протестиращи издигнаха палатка ”Обучителен център за управляващи”

Това стана в границите на митингите на пътни компании в цялата страна поради неизплатени средства за осъществени действия и неналичието на индексация по договорите за строителство.

720 млн. лева са неизплатените средства към пътните компании за осъществени действия към 80 компании. Демонстрациите са проведени от Браншовата камара " Пътища ".

Протестиращите се намираха по обед в пространството сред храм паметника " Александър Невски " и входа на Народното събрание, откъдето влизат депутатите.

Към 12 часа уредниците се съветваха по какъв начин да протече той в идващите дни, откакто схванаха новината, че Българска социалистическа партия има желание на следващия ден да върне мандата за сформиране на държавно управление.

Протестът протича спокойно със засилено полицейско наличие.

Пътностроителните компании се събраха в 9 часа към постройката на Народното събрание.

" Няма време, индексация в този момент ", " Държава без пътища няма ", " Искаме работа в този момент, а не лепта на портата ", написа на издигнати транспаранти, които също по този начин предизвестяват: " Ще има зима без снегорини ".

Те оставиха палатка с надпис " Обучителен център за ръководещи " и се насочиха на шествие до Министерския съвет по бул. " Цар Освободител ". Там в 11 часа за малко блокираха придвижването, пуснаха сирени, надуваха свирки и скандираха " рекетьори ".

Няма да върнем нито лев споделиха протестиращи, като подчертаха, че упорстват да си получат парите за свършената работа. Както и индексация по строителните контракти поради повишаването на строителните материали. След това протестиращите се върнаха пред Народното събрание. Временно бяха затваряни прави от бул. " Цар Освободител ", " Дондуков " и ул. " Раковска ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР