Това сочи скорошно проучване, на което се позова Минко ГечевМинко

...
Това сочи скорошно проучване, на което се позова Минко ГечевМинко
Коментари Харесай

Бавното приложение стресира като филм на ужасите

Това сочи скорошно изследване, на което се базира Минко Гечев

Минко Гечев от Гугъл приказва за това какъв брой значима е скоростта на зареждане на приложенията
(снимка: Мусала Софт)

Български инженер, основен специалист в Angular екипа на Гугъл, показа познания и опит в семинар на Мусала Софт на тематика „ Предвиждане за авансово зареждане в уеб ” . Той гостува на компанията като част от програмата „ Meet the Masters ”, която дава опция на чиновниците да приказват лице в лице със международно приети експерти в софтуерната промишленост.

В своята лекция Минко Гечев изясни какъв брой значима е скоростта, с която се зареждат приложенията, и провокациите, свързани с това. „ Скорошно изследване сподели, че да чакаш постепенно приложение да се зареди е толкоз стресиращо, едвам гледаш филм на ужасите ”, съобщи специалистът.

„ С предварителното зареждане, до момента в който потребителят още е на началната страница, можем да стартираме зареждане на детайли от страниците, които е евентуално потребителят да посети по-късно. После можем да ги запазим в кеш паметта, тъй че когато потребителят отиде на дадена страница, можем да заредим ресурсите по-бързо ”, описа Гечев.
още по тематиката
Но това, по неговите думи, крие някои опасности, като огромната консумация на трафик. „ Ако сме прекомерно нападателни, можем да свалим прекомерно доста детайли, които потребителят може и да не употребява, или пък в никакъв случай да не се зареди авансово верният запас ”.

Предвиждането на авансово зареждане цели да позволи този проблем. „ С него използваме противоположна връзка от приложенията и категоризираме обособените връзки на страницата според от това какъв брой евентуално е да те да са идващите нужни ”, сподели Минко Генчев в лекцията си.

Инженерът на Гугъл дискутира с специалистите от Мусала Софт и платформата Angular. Той работи по частта от нея, която събира противоположна връзка от потребителите и я проучва в централата на компанията, с цел да може услугата да бъде усъвършенствана.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР