Това сочи изследване, отчитащо най-голямата разлика от близо десетилетие, предаде

...
Това сочи изследване, отчитащо най-голямата разлика от близо десетилетие, предаде
Коментари Харесай

Жените ще настигнат мъжете по заплати след 217 г.

Това сочи проучване, отчитащо най-голямата разлика от близо десетилетие, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

В работата дамите са платени и реализират малко над половината по отношение на мъжете, установи Световният стопански конгрес (СИФ), установявайки 58 % разминаване сред половете в стопански проект.

За втора поредна година швейцарската организация с нестопанска цел регистрира утежняване на икономическото неравноправие, като мери какъв брой мъже и дами вземат участие в работната мощ, приходите, които те изкарват и професионалния им прогрес.

Миналата година СИФ разгласи, че нежният пол ще реализира икономическо тъждество след 170 години по отношение на 118 години през 2015 година.

Никоя страна не е преодоляла разликата в заплащането, показва СИФ, употребявайки данни от институции като Международната организация по труда, Програмата за развиване на Организация на обединените нации и Световната здравна организация.

Като цяло Исландия, Норвегия, Финландия, Руанда и Швеция се подреждат най-високо измежду 144 страни, съпоставени по прогрес в равенството в четири области: обучение, здраве и оцеляване, икономическа опция и политическо овластяване.

България заема 18-о място в класацията, съгласно световния показател в отчета, поместен на уеб страницата на СИФ. От района на Източна Европа и Централна Азия преди нашата страна е единствено Словения, която е на 17-а позиция, а след нас е Латвия на 20-о място.

Тази година България се изкачва с над двайсет места в общия показател и по този начин се подрежда втора в района. Това се дължи на забележителния прогрес в подиндекса на политическото овластяване и по-специално на равенството сред половете при министерски и парламентарни постове, отбелязва СИФ в отчета си.

Най-зле измежду всички проследени страни са Йемен, Пакистан, Сирия, Чад и Иран.

Общо взето дамите са доста по-добре в образованието, където тъждество може да бъде реализирано до 13 години, до момента в който затварянето на разликата в политическото овластяване може да отнеме още 99 години, заключава СИФ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР