Това си е гавра с правото откъдето и да се

...
Това си е гавра с правото откъдето и да се
Коментари Харесай

Пловдивски адвокат: Това си е гавра с правото откъдето и да се погледне!

" Това си е подигравка с правото откъдето и да се огледа ", написа пловдивският юрист Тодор Кръстев на стената си във Facebook.

Както към този момент стана ясно, Валентин Димитров, прочут като Вальо Топлото, още веднъж се изправи пред Темида. 13 години след началото на делото за пране на пари, Софийският градски съд разгласи присъдата. На първа инстанция той е наказан на 7 години затвор и 20 хиляди лева санкция, макар че прокуратурата изиска 10-годишна ефикасна присъда. Бившият началник на " Топлофикация " -София няма да има право да заема държавни постове в продължение на 6 години.

Според обвиняването Димитров присвоил 10 млн. лева от „ Топлофикация” - София, които по-късно превъртял в разнообразни покупко-продажби. Съдът лишава от него 19 млн. лева в интерес на страната. Подсъдима в този развой беше и майка му Цеца Димитрова. Тя обаче умря преди да чуе присъдата.

По думите на прокурора повода за понижената присъда (7, вместо 10 години – бел. ред.) е, че делото се е проточило във времето.

За да остане на независимост Димитров би трябвало да заплати и 3000 лева парична гаранция. Решението на съда не е дефинитивно. Това е втората неоправдателна присъда от общо четирите каузи, които се водеха против него.

През 2012 година Апелативният съд го оправда по обвиняването за източване на " Топлофикация ". Процесът за валутни закононарушения катастрофира още на първа инстанция. Прокуратурата означи триумф единствено по обвиняването за занемареност.

Валентин Димитров получи и изтърпя присъда от 3 години затвор за това, че като началник на сдружението си купувал синьо сирене, поръчал първокласни календари, както и че конфигурирал в кабинета си джакузи.

Известният пловдивски юрист Тодор Кръстев си разреши да направи коментар по тематиката с присъдата на Вальо Топлото. В персоналния си Facebook профил той написа, че е последният човек, който ще пази Валентин Димитров, само че да получи първата си неоправдателно присъда съвсем 15 години измежду като беше арестуван за осъщественото от него, е всичко друго, само че не и съответно правораздаване. И това на първа инстанция.

Вижте цялата обява:

" Ако се резервира това движение, дефинитивна присъда на последна инстанция може да се чака след още 15 години. И по този начин да се закръглят едни симпатични 30-тина години, или 25, все тая. На процедура това е един цялостен умишлен живот. Това си е подигравка с правото откъдето и да се огледа. У нас явно концепцията е да се гаврим с хората, посредством правосъдната ни система. Ами в случай че го оправдаят на идващите инстанции. Не ми се мисли даже. Това повече наподобява на средновековна инквизиция, а не на правораздаване. Аз не знам за какво в България съдим сходни като Димитров. Ами то по-добре да ги горим на клада в центъра на София. Ей по този начин, за наставление. Ако могат да избират, несъмнено това ще избират. То по този начин и по този начин животът си е отишъл. Всичко в житейски проект е ликвидирано. Мъките ще са надалеч по-малки. "

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР