Това ще стане при строго спазване на хигиенните изисквания и

...
Това ще стане при строго спазване на хигиенните изисквания и
Коментари Харесай

Детските градини отварят от 22 май до 1 юни, общините решават кога точно

Това ще стане при строго съблюдаване на хигиеничните условия и противоепидемичните ограничения за дейостта на детските градини и ясли. Предстои да бъде издадена заповед на министъра на опазването на здравето.
Ако могат децата да останат у дома, моли обаче министъра на образованието. Не предлагаме на родителите да пуснат децата си на детска градина и детска ясла.
Това стана ясно на брифинг в Министерския съвет на министъра на образованието Красимир Вълчев и министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев.
Преди дни министър председателят Бойко Борисов предвижда детските градини да отворят порти към 24-ти май. Няколко са главните проблеми пред сходно решение обаче: по какъв начин ще се съблюдава отдалеченост сред децата, по какъв начин детските градини да вземем за пример в София, ще отворят с понижен потенциал на 50% в групите и не на последно място - по какъв начин в случай че има инфектирано дете с ковид в група под карантина излиза цялата градина и фамилиите на децата в контакт.
Могат ли да отворят детските градини и ясли на 1 юни?
Кметовете по общини би трябвало да основат организацията по разкриване на активността на детските градини, тъй като те са най-близко до градините, изясни министър Ананиев.
Предлагаме да не се изисква здравна бележкапо Наредба номер 3, както и микробиологичните проучвания, тъй като времето е доста малко, скупчването ще бъде огромно и единствено ще се затрудни постъпването в първия ден.
В първия ден ще се мери температурата на всяко детето, а родителите ще подпишат декларация за осведомено единодушие и споделена отговорност за ограниченията в детската градина. И че те непринудено желаят детето им да посещава градината.
Има и ограничения за поддържане на физическата отдалеченост.
Посещението на детска градина няма да е обвързано със обществени и стопански помощи, не е наложително, акцентира Красимир Вълчев.
74-75% от детските градини от този интервал по мнението на ародители са работили от малко малко дейно в пандемията досега.
Очаквайте детайлности
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР