„Това ще бъде най-важното търговско споразумение по отношение на обема“,

...
„Това ще бъде най-важното търговско споразумение по отношение на обема“,
Коментари Харесай

Юнкер настоя за ускоряване на сделката на ЕС с ”Меркосур”

„ Това ще бъде най-важното комерсиално съглашение във връзка с размера “, съобщи той, по време на заключителната конференция на срещата на върха на Европейски Съюз, извършена в Брюксел.

Една добра договорка със страните от „ Меркосур “ има осем пъти по-голяма стойност от съглашението с Канада и четири пъти по-голяма от договорката с Япония, акцентира Юнкер.

Износът на Европейски Съюз за Меркосур от коли до медикаменти се полза с мита на стойност към 4,4 милиарда евро (5,2 милиарда долара).

Според източник при понижаване на митата Франция би била измежду най-облагодетелстваните страни.

Холандският министър председател Марк Рюте сподели, че той и сътрудниците му от Европейски Съюз са решили да не отсрочват договарянията и към момента желаят съглашение до края на годината.

Желанието на ръководителя на Европейска комисия за довеждане докрай на договарянията с „ Меркосур “ е в несъгласие с апелите на френския президент Еманюел Макрон към Брюксел да понижи желанието си за подписване на покупко-продажби за свободна търговия.

В петък Макрон изиска „ уравновесена политика сред отвореността и протекционизма “, в опит да спре наклонността за понижаване на поддръжката за свободна търговия.

Последните покупко-продажби биват възприемани като причина за понижаване на работните места в Европейски Съюз и подкопаващи гаранциите за опазване на здравето и сигурност в европейските страни.

Заедно с още 10 страни Франция уточни предишния месец пред Европейската комисия, че първо би трябвало да бъде несъмнено количеството говеждо, етанол и други артикули, които ще се внасят.

Ирландия също изрази нерешителност. Споразумение с "Меркосур " до Коледа е оптимистична прогноза, сподели ирландският министър председател Лио Варадкар.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР