Това се случва за първи път в историята на лечението

...
Това се случва за първи път в историята на лечението
Коментари Харесай

Експериментално лекарство срещу рак премина 100% успешно първото си клинично проучване

„ Това се случва за първи път в историята на лекуването от рак “, споделя пред The ​​New York Times доктор Луис Диас, един от водещите учени в опита, онколог в Раковия център „ Слоун-Кетеринг ” (MSKCC) в Ню Йорк. Той отбелязва, че пациентите не са имали обилни странични резултати по време на лекуването си, въпреки че дребният им брой може би не изчерпва вероятните нежелани реакции.

Dostarlimab е имунотерапевтично лекарство, което за първи път се ползва при лекуването на колоректален рак. Препаратът работи, като най-общо казано, „ демаскира ” раковите кафези, позволявайки на имунната система да ги разпознава и унищожи.

Пациентите, взели участие в изследването, са имали тумори с генетични разновидности (MMRd), които реагират по-слабо на химиотерапия и лъчетерапия, увеличавайки нуждата от хирургична интервенция. Същевременно MMRd разновидностите могат да създадат раковите кафези по-уязвими към имунния отговор, изключително в случай че е заздравен от имунотерапевтичен сътрудник - в този случай, dostarlimab.

Първоначално пробното лекуване трябвало да приготви пациентите за общоприета...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР