Това се случва за първи път от десетилетияКитайските власти приеха

...
Това се случва за първи път от десетилетияКитайските власти приеха
Коментари Харесай

Китай прие нов закон за защита на жените

Това се случва за първи път от десетилетия

Китайските управляващи одобриха закон, ориентиран към даване на повече отбрана на дамите против дискриминация, учредена на пола, и полов тормоз, дни откакто законопроектът бе импортиран във висшия законодателен орган на страната след трета проверка и необятен публичен спор, отбелязва Reuters, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията акцентира, че измененията в закона за отбрана на дамите са първите по рода си за последните 30 година Към сегашния миг обаче няма детайлности за това какви тъкмо са те. Озаглавен като " Закон за отбрана на правата и ползите на дамите “, законопроектът бе импортиран в Постоянния комитет на Националния национален конгрес (NPC) в четвъртък. NPC разгласи на своя уеб страница, че законодателството е признато. Десетки хиляди хора са изпратили оферти за това, което желаят да бъде включено в законодателството, допълниха от NPC.

Официалната осведомителна организация Xinhua заяви в четвъртък, че законодателството " ускорява отбраната на правата и ползите на групите в неравностойно състояние като небогати, възрастни дами и такива с увреждания ".

Според Xinhua работодателите ще бъдат държани виновни, в случай че трудовите и социалноосигурителните права и ползи на дамите са нарушени, а възпрепятстването на спасяването на станалите жертви на трафик и отвлечени дами отсега нататък ще се пояснява като закононарушение.

Изображения, оповестени онлайн при започване на тази година на жена с вериги, провокираха отвращение и провокираха спор по отношение на оправянето с трафика на хора, изключително в селските региони, където казусът е налице от години.
 
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР