Това се случи часове преди обявените за днес в 10

...
Това се случи часове преди обявените за днес в 10
Коментари Харесай

Скандал в ефир между Каролев и Генов за лифта на Банско

Това се случи часове преди оповестените за през днешния ден в 10 града нови митинги на природозащитници против строителството в парк "Пирин ".

Един от протестиращите е точно Генов, който съобщи в студиото на Нова телевизия, че решението на Министерски съвет е „ незаконно” и опонира на „ минимум три използвани закона”. Той цитира екоминистъра Нено Димов и сподели, че има близо 3000 отрицателни мнения по въпрос, които би трябвало по закон да бъдат оповестени с мнение на Министерски съвет в отговор.

„ Това го няма. Второ, това е нелегално, тъй като нарушава Закона за биологичното многообразие и Закона за запазване на околната среда”, добави Генов.

И посочи, че опашките от коли, които се качват нагоре, са единствено 10 дни в годината.

„ Това е скица, която обслужва олигархичния модел на Банско”, съобщи още той и посочи, че втори въжен превоз не би трябвало да има, тъй като има потвърдени нарушавания на концесионера.

"Важното е да приключим диалога с декларация за спор на ползи. Г-н Каролев, имате ли запориран хотел на Банско? ", попита Генов.

"Нямам запориран хотел. Ти в час ли си? Какво ми четеш нещо, което аз го знам. Къде го видя, че е запориран? ", ядоса се Каролев.

"2 милиона лв. е запорът. Вие сте в механически банкрут ", изясни блогърът природозащитник.

"Е, и като има запор? Кой е в механически банкрут? Виж с каква кола пристигнах, ти вманиачен ли си, естествен ли си? Имам 12,5% от хотел с 40 места в Банско. Капитализмът е развой, в който някой път правиш неточности ", разгневи се икономистът.

И нападна Генов политически:

"„ Има чисто политически митинг . От тези 50-100 индивида, които стачкуват, половината са взели участие в избори, седем от тях са били кандидат-депутати.
Това са политически ангажирани хора, които се явяват на избори, само че нищо не печелят, ти не се явяваш на избори, ти си се пришил там ".

Освен това Каролев съобщи, че нарушаванията на концесионера не били свързани с екология, а чисто документални.

„ Гледаш Пирин от паветата”
, обърна се финансовият специалист към Генов.

И акцентира, че по пътя от Банско към ски зоната „ две коли мъчно се разминават”.

„ Банско има безусловно противоречие сред довеждащата до ски зоната инфраструктура, т.е. пътя, и потенциала на лифтовете”, сподели Каролев.

Той разкритикува протестиращите, които по негови думи стачкуват от 2002 година, до момента в който имало десетки правосъдни решения, които доказвали, че няма никакви нарушавания.

"Убеден съм, че има опозиция срещу развиването на зимния спорт "”, безапелационен бе Каролев.

По думите в една доста по-малка страна като Словакия има няколко пъти повече лифтове, писти за ски и друга инфраструктура за зимни спортове.

След края на телевизионния спор Асен Генов написа във Facebook:

"Най-хубавото беше след ефира. Каролев крещеше: Ти си безумен, бе! Абсолютно безумен! Адвокат Марковски е очевидец (той беше посетител след тях - б.р.). И цялата Нова ".

Нено Димов: В зоната над Банско - единствено лифтове и писти

АНКЕТА: Лифт и нови писти на Банско - "за " или "против "?

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР