Това се разбира от обявените в последните седмици две обществени

...
Това се разбира от обявените в последните седмици две обществени
Коментари Харесай

Е Това Вече Е Безочие! Вижте Само Как Ни Цака Софийска Вода! От Нашите Пари: Служителите Получават Безплатен

Това се схваща от оповестените в последните седмици две публични поръчки от концесионера, оповестява БГНЕС. Като единствено за карти за градския превоз е планувано да бъдат заплатени 1,5 млн. лева без Данък добавена стойност за период от пет години. В сметките за вода на жителите на столицата, “Софийска вода ” ще калкулира закупуването на 600 бр. годишни лични карти за всички линии на градския превоз в София, както и на още 350 бр. годишни неперсеонализирани карти за рейсове, тролей, трамвай и метро.

За пътуващите с градския превоз цената на двата типа карти, надлежно е 365 и 600 лева за една година. Освен правото на гратис пътешестване с градския превоз, чиновниците на концесионера на софийската вода, имат право и на ваучери за таксита, които също се калкулират в сметките за вода на столичани. Стойността на публичната поръчка е 69 000 лева без Данък добавена стойност и се подписва за интервал от 24 месеца. БГНЕС напомня, че преди две седмици районният министър Николай Нанков призна, че следва повишение цената на водата. Според утвърден от Комисията за енергийно и водно контролиране проект на концесионера “Софийска вода ”, за интервала 2017-2021 година, цената, която софиянци заплащат за доставка на вода и канализация, ще се усили с 47%.

Още напролет на 2017 година, цената на водата в София нарастна със 17%, а решението бе атакувано от прокуратурата. За момента няма информация – какво е решението на съда.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР