Това се казва в официална позиция на президентът на България

...
Това се казва в официална позиция на президентът на България
Коментари Харесай

Плевнелиев готов да се включи в контактна група за преговори, предложена от Борисов

Това се споделя в публична позиция на президентът на България (2012-2017) Росен Плевнелиев. Тя е по отношение на отправената от водача на ГЕРБ Бойко Борисов покана да се включи в така наречен „ контактни групи ”, които да бъдат посредници в договарянията сред парламентарно показаните партии.

 

Контактната група ще стартира своята работа след съставяне на постоянното 48-мо Народно заседание, като ще заседава и ще дава конференции за постигнатите резултати само в постройката на Народното събрание. Няма да се посещават партийни централи и да се организират срещи на други места, а единствено пред очите на българските жители и медиите, тъй като ще се работи за доверие и бистрота.

 

Контактната група ще организира срещи с всички проевропейски и демократични сили за търсене на единодушие по правила и цели, на които да стъпи едно бъдещо държавно управление за превъзмогване на рецесиите и стабилизиране на страната. Целта е да се промени методът, да се възвърне разговорът, да се работи за доверие, да се търси обединяване към базисни правила, национални цели и работещи решения ”, написа Плевнелиев. 

 

По-рано денем водачът на ГЕРБ Бойко Борисов предложи сходна форма на договаряния за сформиране на кабинет. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР