Това съобщи председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов на брифинг в

...
Това съобщи председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов на брифинг в
Коментари Харесай

Възраждане иска незабавно премахване на американските бази

Това заяви ръководителят на "Възраждане " Костадин Костадинов на брифинг в Народното събрание

"Внесохме проекторешение Народното събрание да разпореди на Министерския съвет /МС/ неотложно да предприеме дейности по преустановяване на съглашението сред държавното управление на Република България и държавното управление на Съединени американски щати за съдействие в региона на защитата, подписано на 28 април 2006 година, с едногодишно предупреждение, както е съгласно контракта ".

Това заяви ръководителят на "Възраждане " Костадин Костадинов на брифинг в Народното събрание, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той уточни, че с проекторешението се задължава Министерски съвет до един месец от обявяване на решението да изготви и внесе в Народното събрание отчет за имуществените, трудови, отбранителни и други последствия от преустановяване на съглашението, доклад за собствеността в базите, осъществените разноски от страна на България и така нататък Костадинов посочи, че става въпрос за Учебен полигон "Ново село ", складови уреди в Айтос и военновъздушните бази "Безмер " и "Граф Игнатиево ".

За тези бази ние не сме получили една стотинка, означи Костадинов. Той уточни, че американците имат база в Куба, за която заплащат наем, въпреки и алегоричен. Тук и алегоричен наем няма, разяснява Костадинов. По думите му, тези бази не са натовски, а американски.

Той уточни, че следобяд има изключителното съвещание на Народното събрание за рецесията в връзките сред НАТО и Русия, в която Украйна е единствено един мотив, и ще желаят да схванат какво въоръжение има сега там, какъв брой са американските сили като личен състав, за какъв интервал от време, чака ли се да има още други.

Лидерът на "Възраждане " разяснява, че самият министър на защитата на Украйна през вчерашния ден е декларирал, че не чака нахлуване от страна на Русия. Няма да има ескалация, няма да има напрежение, няма да има спор, с изключение на дипломатически, който си е сред Русия и Съединени американски щати, и в този спор ние не трябва да позволяваме да бъдем превръщани в заложници, тъй като нашето мнение го няма, разяснява той.

В спора сред Украйна и Русия ние не можем да вземем или едната, или другата страна, тъй като имаме връзки с Русия, които са исторически и доста имаме какво да загубим, в случай че ги влошим, само че също по този начин имаме връзки с Украйна, която също ни е братска и близка страна, в която живеят няколко стотин хиляди българи, разяснява Костадинов. Според формалната статистика четвърт милион, на процедура над един милион, добави той.

НАТО не подсигурява националната ни сигурност, НАТО е опасност за националната ни сигурност, тъй като, откогато сме станали членове на НАТО, само и единствено сме влошавали личния си стратегически защитителен капацитет, счита той. Нито имаме нова техника, нито сме нараснали състава на армията си, в противен случай - продължихме да я редуцираме, само и единствено с претекста "нас ще пази НАТО ", добави Костадинов.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР