Това съобщи пред журналисти зам.-кметът на СО Дончо Барбалов.За случая

...
Това съобщи пред журналисти зам.-кметът на СО Дончо Барбалов.За случая
Коментари Харесай

Столичната община сезира Медицински одит заради разменените бебета

Това заяви пред публицисти зам.-кметът на Следствен отдел към окръжна прокуратура Дончо Барбалов.

" За случая бяхме известени от медиите, незабавно беше назначена инспекция със заповед. Ще бъде тествана работата на болничното заведение, на шефа. За случая ще бъде сезиран и медицински одит към Министерството на здравеопазването, в случай че до момента те не са сезирани до момента. Много значимо за нас е да възстановим доверието, тъй като системата на опазването на здравето е извънредно значимо доверието в нея да бъде мощно и хората да знаят, че няма да има каквито и да било проблеми и ще се работи професионално в лечебните заведение. Връщане на доверието, наказване на отговорните и бърза и справедлива инспекция ", уточни Барбалов, представен от Българското национално радио.

, че за скандалният случай се разбра през днешния ден, само че размяната е станала преди към два месеца. Едната майка се усъмнила, че бебето, което гледа, е нейно. Затова решила да направи ДНК тест, чийто резултат е излязъл през вчерашния ден и удостоверил подозренията на майката.

Проверка открива, че гривните на ръцете на бебетата и майките били с разнообразни номера още при изписването.

Другата жена отхвърля да се тества.

Подозренията са, че в болничното заведение бебетата може да са били разменени съзнателно или пък да е позволена неточност от страна на личния състав.

Сега обществените служби ще поемат грижата за двете деца, до момента в който схванат кое на коя майка е.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР