Това са зеленчуците, които по-често трябва да консумирате, за да

...
Това са зеленчуците, които по-често трябва да консумирате, за да
Коментари Харесай

Задължително включете тези ЗЕЛЕНЧУЦИ в менюто си

Това са зеленчуците, които по-често би трябвало да консумирате, с цел да бъдете здрави.
Морков
Съдържа витамини от група В, С, Е, както и К. В моркова има каротин - вещество, което в човешкото тяло се трансформира в витамин А, който има удобен резултат върху положението на очите. Морковите са доста потребни и вкусни. Трябва да се означи, че те имат удобен резултат върху имунната система.
Домати
Те са богати на витамин С, калий, фолиева киселина и витамин К. Но множеството от всичко доматите са скъпи с това, че са главен източник на мощен антиоксидант, който понижава риска от сърдечно-съдови болести и рак. Между другото, нашият организъм е в положение да обработва единствено една дребна част от това вещество. Специалистите предлагат 22 мг дневно. За задачата е задоволително да похапвате по две супени лъжици доматено пюре.
Лук
Този зарзават е натурален антибиотик, който ни защищава от грип. Витамините и минералите, които ще съдържат в него, се борят с вирусите и укрепват горните дихателни пътища. Те убиват огромен брой микроби, в това число и стрептококи, дизентериен, дифтерия и други. Поради това, през есента и през зимата наложително би трябвало да включите лук в дневния хранителен режим!
Чесън
Много хора назовават чесъна " супер храна " и това е безусловно правилно. В последна сметка, чесънът съдържа огромно количество на алицин, който има голям брой лечебни свойства. В допълнение, този зарзават е в положение да понижи неприятния холестерол и кръвното налягане и също по този начин няма никакви калории.



Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР