Това са специално селектирани лалета и се надявам те да

...
Това са специално селектирани лалета и се надявам те да
Коментари Харесай

Захариева: Подаръкът от Холандия е един от най-ценните, които сме получавали

Това са особено селектирани лалета и се надявам те да красят нашата столица и да бъдат наслада както за жителите на София, по този начин и за нейните посетители. Ние подарихме на Холандия 110 рози Дамасцена. Считам, че този подарък е един от най-ценните, които сме получавали - първо, тъй като това е специфични селектиран вид в цветовете на българския байрак и второ, тъй като носи доста особено име. Много желая да благодаря на кмета за съдействието и по тази причина, че намерихме място, където да посадим тези лалета. Не ми се искаше да бъде в двора на Министерство на външните работи,а искахме да бъде някъде в центъра на София, с цел да може повече хора да се насладят на тези красиви лалета. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, която взе участие в гала по засаждане на особено селектирани лалета, дарени от Холандия във връзка 110 години от установяването на двустранните дипломатически връзки, съобщи кореспондент на novini.bg.

"Днес също по този начин и Софийският университет "Св. Климетн Охридски " има празник и желая да им го благопожелавам. Благодаря ви, че сте тук! ", сподели още тя.

Екатерина Захариева ще взе участие в гала по засаждане на лалета – подаяние от Холандия

„ Искам да поздравя министърът на външните работи Екатерина Захариева и да благодаря на посланика на Холандия. С Холандия София има обичайно доста близки връзки. Първият подарък с лалета беше по време на председателството на България на Съвета на Европейски Съюз. Тогава Холандия подари лалетата зад Националния замък на културата и направихме логото на председателството “, сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, която също участва на церемонията по засаждането на особено селектирани лалета.

„ Това в действителност е един значим знак, изключително тук пред градината на паметника на Св. Климент Охридски. Искам да напомня, че София се трансформира в пъстър и зелен град през последните години.Това е моя персонална идея. Софие в вдинб от най-зелените градове в Европейски Съюз. Вече са засадени есенните луковици, които през пролетта ще красят града ни. Над 600 000 луковици са заведени, като над 300 000 са лалетата. По улиците и градините на София има доста повече лалета, в сравнение с в Амстердам, несъмнено не можем да се мерим с кралските градини, където е превъзходно “, добави кметът на София.

„ Продължаваме, за мен това е освен хубост, освен страст, само че и образование на децата. Започнахме и продължаваме акцията „ Моето зелено учебно заведение “. Над 3 000 луковици на лалета подарихме на учебните заведения и детските градини в София “, добави Йорданка Фандъкова и благодари на всички, които са се присъединили в самодейността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР