Това разказа ексклузивно пред bTV д-р Диана Димова, която даде

...
Това разказа ексклузивно пред bTV д-р Диана Димова, която даде
Коментари Харесай

Лекарката с положителна проба за алкохол: Бях сигурна, че нямам проблем. Факт е, че се движа с автомобил

Това описа извънредно пред bTV доктор Диана Димова, която даде позитивната проба за алкохол след тежката злополука във Враца преди дни, при която почина 3-годишно дете. Близки на момченцето настояват, че колата за спешна помощ се е забавила, а доктор Димова е била пияна. 

 

От полицията потвърдиха, че тестът ѝ с дрегер за алкохол е позитивна. Инспекторите стартират инспекция в незабавното поделение на Враца. 

 

Колата, в която е пътувало детето, се е обърнала в дере, откакто е поднесла на мокрия от дъжда път. Шофьорът е карал с висока скорост – над 100 км/ч, не е използвал алкохол или опиати.

 

Детето не е било в столче, а в ръцете на майката.

 

" Аз съм с високо кръвно и пия медикаменти, които са съвместими с повишение на кръвната проба. Дрегерът, който е изработен в центъра, регистрира и остарели проби ", добави доктор Димова.  

 

Тя акцентира, че е направила теста за алкохол, тъй като не е имало причина той да регистрира позитивен резултат. 

 

" Самата аз бях сигурна, че нямам проблем. Факт е, че се движа с автомобил, по какъв начин мога да дам такава позитивна проба. Потвърди се и от самите ми сътрудници, че нямам подобен проблем. Важна е адекватността на дейностите в оня миг ", добави тя. 

 

" Моето работно време е от 19:30 часа, аз отидох на работа в 19 часа, а сигналът се подаде в 19:03 часа. Ние тръгнахме незабавно. В 19:04 часа колата за спешна помощ излетя, пристигнахме в 19:09 часа. Видяхме какво е ситуацията.

 

От полицията помогнаха колата да бъде повдигната. Детето беше изцяло смазано. Близки го издърпаха и безусловно го хвърлиха в колата за спешна помощ, а ние потеглихме ", разказа лекарката. 

 

" Детето беше без витални индикатори, направихме реанимация, само че детето беше мъртво. То беше мъртво не от момента, в който го извадихме, а от много преди този момент ", изясни доктор Димова. 

 

Тя акцентира, че е дала проба с дрегер поради околните, само че в този момент съжалява, тъй като ситуацията е ескалирало. 

 

" Пробата може да се повлияе от доста медикаменти, в това число и от морфин, трамадол. Те се употребяват при инфаркт, бъбречна рецесия. Моите медикаменти могат да повлияят на теста. Не съм сигурна, че тази проба на дрегера е моя ", добави доктор Димова. 

 

По думите ѝ не усеща виновност за случилото се.

 

" Под никаква форма, няма по какъв начин да имам виновност, в случай че целият екип беше извънработно време на мястото, а ситуацията беше неспасяемо ", сподели тя. 

" Три дървета са напряко помлени от злополуката. Цяло знамение е, че останалите, които са били в колата, са добре ", изясни доктор Димова.  
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР