Това ръководство спаси Холдинг БДЖ от фалит, проведе реформите в

...
Това ръководство спаси Холдинг БДЖ от фалит, проведе реформите в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Не може през медиите да се печелят процедури в БДЖ

Това управление избави Холдинг БДЖ от банкрут, организира промените в сдружението, изплаща задълженията, насъбрани от времето преди да бъде назначено. Обвиненията против нас бяха прокарвани праз разнообразни канали и през днешния ден разбрахме кой седи зад тях. Това са изпълнителните шефове на три сдружения. Не може през медиите да се печелят процедури в БДЖ. Това сподели зам.-министърът на превоза Велик Занчев по време на пресконцеренция, съобщи кореспондент на Novini.bg.

„ Нека си дадем ясна сметка, че БДЖ е националния транспортьор, той е институция. Не може да се плюе против него без да има доказателства “, безапелационен бе той.

„ Обвиняват ни, че публичните поръчки, имат ограничаващо изискване и не са извършени както би трябвало. Нашето схващане е и вървим в този път, че те са изцяло транспарантни. За съответната поръчка министърът на превоза Ивайло Московски разпореди инспекция от инспектората тя е с къс период и в случай че откри каквито и да е нарушавания, поръчката щем бъде прекъсната и длъжностните лица строго осъдени. За мен това е кавга сред три търговски сдружения. Те имат цялостната опция да вземат участие във всички процедури на БДЖ “.

Колкото повече компании вземат участие в тези процедури. Търгът е отворен и за европейски компании. Важно е кой е по-конкурентноспособен, ще даде най-хубава цена и услуга “, акцентира Занчев.

Той позволи, че офанзивите против БДЖ са поради положителната работа на това управление, а задачата е да се спре оздравяването на сдружението.

На живо гледайте тук:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР