Това правителство ще остане в учебниците по политически науки като

...
Това правителство ще остане в учебниците по политически науки като
Коментари Харесай

Дончев: Това правителство ще остане в учебниците като пример какво не трябва да се прави

Това държавно управление ще остане в учебниците по политически науки като ослепителен образец какво не би трябвало да се прави, съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител в студиото на предаването „ Карай напряко ” по Нова телевизия.

„ Доброто е, че в последна сметка даже неприятният образец може да бъде изучаван от бъдещите генерации и всички да се учат от него ", добави той.

„ Антикризисните ограничения са извънредно закъснели и неприятно скроени. Категорично ще усилят темпа на инфлацията. Тук се влиза в надпреварата сред цени и увеличение на приходите, където постоянно, по учебник, надбягват цените, а през това време инфлацията пораства ”, сподели още Дончев.

Дончев беше безапелационен, че ограничения е трябвало да се вземат още в средата на предходната година, като производителите на разнообразни типове артикули е трябвало да се подкрепят от позиция на енергоресурсите, с цел да не трансферират те високата цена и на силата, и на газа върху стоките.

„ Тези ограничения, в този им дизайн, няма да имат никакъв резултат, само че ще похарчат обществено финансиране и в допълнение ще напомпат инфлацията ”, безапелационен бе той.

„ Да си добра съпротива не е време на леност и бездействие. Да си вършиш добре работата значи освен да поддържаш директен контакт с хората, само че да бъдеш и съответен коректив ш да критикуваш ”, съобщи още Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител. „ Една добра съпротива се приема, че може доста да усъвършенства качеството на ръководството и мисля, че това вършим ”, добави той.

„ Ние напълно доброжелателно и безплатно сме правили няколко положителни оферти. Такива, които биха обуздал сметките за ток за бизнеса. Ако някой се беше вслушал – освен бизнесът щеше да има по-ниски сметки за ток, само че и хората щяха да имат артикули на по-ниска цена. Не знам дали заради политически нарцисизъм или късогледство, само че никой не се съобрази с тях ”, разяснява Дончев.

Според него най-сериозният сложен проблем сега в обществото ни е разделянето в него. „ То е разграничено на 5-6-10 враждуващи групи, които не могат да намерят модус за единодушие. Това е и политически проблем, само че е и публичен преди този момент. Това е като семейство, в което всички членове имат разнообразни показа по какъв начин да си уредят живота. Докато този токсин на омразата и взаимното съмнение не бъде отстранен, не ни чака нещо положително ”, счита той.

По думите му постоянно има мотив да се скараш с някого или да си му афектиран, само че това, което се намира по-трудно е причина да направиш нещо, дружно с другите.

Той разяснява и спречкването сред депутата от „ Продължаваме Промяната ” Искрен Митев и ръководителя на „ Възраждане ” Костадин Костадинов. „ Не очаквайте от мен да морализаторствам. Но като чувам равнището на дебата, в случай че позволите да се пошегувам, ми се коства, че в някои случаи е по-добре да има един прекрасен пердах и да се свърши тази работа. Извън шегата - уверен съм, че когато хората са дали своят вот на изборите, не са изпратили никого там, с цел да се бие.

Запитан по какъв начин прави оценка работата на актуалното Народно заседание, той отговори: „ Народните събрания от лятото на предходната година се занимаваха повече с предизборните страсти, които всяка партия беше инжектирала в пленарна зала и не съумяха да свършат нищо. Това Народно заседание някак си съумя да избере държавно управление. От там нататък, като изключим приемането на бюджета, с всички критики  и въпросителни, не съм забелязал да тече някаква трескава парламентарна активност от този вид, който е потребен за хората – приемане на закони. Няма особена законодателна самодейност нито на равнище коалиция на ръководещи, нито от Министерски съвет ”.

Дончев беше безапелационен, че задлъжнялостта на страната се покачва стабилно и непрестанно. „ В последна сметка за първи път имаме разкъсване с тази съвсем 30-годишна политика на рационално ръководство на обществените финанси, ниски дефицити, даже остатъци и неувеличаване на обществения дълг ", уточни той.

Дори обновения вид на бюджета, съгласно Дончев,  е „ прекомерно оптимистичен от позиция на макроикономически индикатори ”. „ Той няма да бъде изпълнен, в това число и частта с капиталовата стратегия. Това ще се отрази на стопанската система ”, добави зам.-председателят на.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР