Това правителство продава българската национална идентичност. С тези думи се

...
Това правителство продава българската национална идентичност. С тези думи се
Коментари Харесай

Нинова изригна: Правителството продава българската идентичност

Това държавно управление продава българската национална еднаквост.

С тези думи се обърна към публицисти водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова през днешния ден при представянето на различния бюджет за 2019 година, който левицата приготви.

По мотив настояването на оставка на депутатите от „ Обединени патриоти “, към което се причисли и партия Воля, Нинова изясни, че нещата стават съществени.

„ Потвърждаваме предходните си позиции за оставка на цялото държавно управление. Борисов ни нанесе тежък удар пред лицето на Европа. Такъв тежък удар пред лицето на Европа не сме имали “, изясни Нинова.

По думите ѝ продадено е най-ценното.

„ Продадоха освен най-ценното – българската еднаквост, само че и се нанесе удар. Напоследък непрекъснато се крие (бел. ред. премиерът) и се снишава зад съдружните си сътрудници. Това държавно управление продава българската национална еднаквост “, изясни още ръководителят на Българска социалистическа партия.

Според нея Европол дава отговор за сигурността в Европа.

„ Не бива да се стопира единствено до следствие на корупцията. Трябва да се разпознават кои и какъв брой хора са получили паспорти “, счита тя.

Според нея е належащо да се стартира незабавна процедура за лишаване на тези паспорти.

Според нея тези хора някъде се разхождат с български документ, без да имат право на това. А на този декор други чакат с години.

„ Шансът да има предварителни избори е сериозен “, счита Нинова.

Според нея предварителните избори са неизбежни и всеки ден стават все по-наложителни.

Нинова уточни и ограниченията, взети под въпрос в бюджета на Българска социалистическа партия.

В тях са включени ограничения за понижаване на бедността и неравенствата.

„ Бих го нарекла демографски бюджет, тъй като с това, което предлагаме, се подкрепят приходите “, изясни тя.

„ Имаме доста сериозна и поредна политика там. Демографската злополука може да се преодолее с доста ограничения “, изясни още Нинова.

По мотив идното разглеждане на бюджета в Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия уточни, че партията няма да се записва в Народно събрание.

„ Кворумът е обвързване на болшинството по думите на болшинството. Ще участваме в дебатите. Няма с нашите гласове да поддържаме политика, която ние отхвърляме “, съобщи тя.

Корнелия Нинова призна, че левицата е съгласна с повишението на заплатите, само че съгласно нея парите не скачат за тези хора, на които това е належащо.

Тя даде обещание помощ на работещите млади фамилии. Според различния бюджет при раждане на второ дете на фамилията би трябвало да се дават 6400 лв., само че единствено когато двойката е работила и се е осигурявала.

„ В тази демографска злополука са нужни ограничения за помощ на младите фамилии, които работят. Алтернативният бюджет демонстрира политиките на Българска социалистическа партия “, изясни тя.

Тя разяснява и проблемите при застраховките.

„ Знаем, че има проблеми в бранша за гражданска застраховка. Това е цялостна каша, а не е незначителен проблем “, изясни тя, като добави, че през днешния ден ще се прегледа в Българска социалистическа партия дали има потребност от таван.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР