Това правителство има за основна цел да се интегрираме напълно

...
Това правителство има за основна цел да се интегрираме напълно
Коментари Харесай

Премиерът приветства американския бизнес в България, обеща три цели

Това държавно управление има за съществена цел да се интегрираме изцяло през идващите години в европейските и евроатлантическите структури. Това съобщи министър председателят Николай Денков пред участниците в бизнес-закуска на форума на Американската комерсиална камара (АТК) и българското държавно управление във връзка 120 години определяне на дипломатически връзки сред Съединени американски щати и България.

Премиерът означи, че всички дейности на държавното управление са ориентирани към постигането на три цели. Интегрирането в евроструктурите като еврозоната, Шенген, Организацията за икономическо съдействие и развиване, съдействие с основни страни като Съединени американски щати, Европейски Съюз като организация, е ориентирано към развиването на България като естествена европейска страна.
-->
Второто е, че за постигането на тази цел ще действаме изцяло прагматично, сподели Денков. По думите му измененията в законите, решенията, които държавното управление взема, целят умерено, методично, систематично да бъдат направени измененията, които чакат хората от години. Даваме си сметка какъв брой е мъчно, само че имаме явен и съответен проект, съобщи министър-председателят.

Третото е, че кабинетът е много по-стабилен, в сравнение с евентуално наподобява, съобщи Николай Денков. Напрежение има и ще има, разногласия също, ползи, с които би трябвало да се сблъскваме ще се пробват да пречат на това, което вършим, добави той. Важното по думите му е, че огромното болшинство в Народното събрание и от народа поддържат общата цел. Това ми дава убеденост, че можем да я осъществяваме, сподели Денков и добави, че ще разчита на съдействието с АТК и с сътрудниците от Европейски Съюз, за реализираме на тези цели.

Американските компании се подреждат на четвърто място измежду директните задгранични вложители в България, сподели Оливие Маркет, президент на АТК в България, по време на бизнес закуската.

Инвестициите са 5,5 милиарда лв.. Включени са и вложенията от Канада, които възлизат на 1,3 милиарда лв., уточни Маркет. Той означи още, че американските компании са основали 40 000 работни места, а канадските вложители - към 5000. По думите му тези стойности са положителни, само че могат да бъдат даже усъвършенствани, в случай че има удобна бизнес среда, облекчени режими и по-широка цифровизация.

Маркет означи, че има няколко стратегически начинания, който могат да оказват помощ за възстановяване на изискванията в България като капиталова дестинация. На първо място той уточни опазването на здравето. За да се развиват фирмите вложители тук, е значимо те да разполагат с добре подготвена работна мощ, за което дава отговор системата на образованието, само че доста значимо е и да се грижим за здравето на всички тези хора, сподели Маркет.

Енергийният преход е друга огромна тематика - всяка компания се грижи за това, с цел да може да реализира сполучлив преход към декарбонизация, уточни той. Маркет счита още, че фирмите членове на камарата ще могат интензивно да вземат участие в процеса на възобновяване на Украйна, като дават своя образец с технологии, със средства и добави, че това ще бъде основен приоритет за АТК.

„ Американска комерсиална камара в България упорства Правителството на Република България да предприеме по-уверени стъпки в посока включване в самодейностите за възобновяване на Украйна “, сподели още Оливие Маркет.

В събитието през днешния ден с изключение на премиера Николай Денков взеха присъединяване и министрите на финансите Асен Василев, на образованието Галин Цоков, на стопанската система Богдан Богданов, както и заместник-министрите Мартин Гиков на нововъведенията и растежа и Емил Дачев на правораздаването. Сред гостите бе и Андреа Брулет-Родригез, заместник-посланик на Съединени американски щати у нас.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР