Това поиска шефът на Евролаб Васил Димитров в жалби до

...
Това поиска шефът на Евролаб Васил Димитров в жалби до
Коментари Харесай

Шефът на ”Евролаб” иска от Гешев и Рашков да проверят твърденията за заплахи от ръководни лица

Това изиска шефът на " Евролаб " Васил Димитров в тъжби до основния прокурор Иван Гешев и до вътрешният министър Бойко Рашков. Поводът е, че упоменатите управлензи са се оплакали, че са заплашвани.

Ето какво споделя в жалбите си Димитров:

Представляваното от мен сдружение „ Евролаб 2011 “ ЕООД прави два типа стопанска активност – като оператор по смисъла на Регламент (EС) 2017/625 на Европейския парламент и на Съвета от 15 март 2017 година и като акредитирана лаборатория, осъществяваща формален надзор по смисъла на член 51 от Закона за ръководство на агрохранителната верига. Считано от 00:00 часа на 20 май 2022г., осъществяването на тези действия беше напълно конфискувано със заповед от Българската организация по сигурност на храните, което тяхно деяние считаме нелегално, и за което сме подали тъжби в СГП и съответните административни съдилища.

Считано от средата на м. май 2022г., в медиите бяха изказани голям брой неистини по отношение на
мен и моята компания. След като не беше реализиран резултат, голям брой членове, представители и лица, свързани с придвижване „ Продължаваме промяната “, се явяваха регулярно пред разнообразни медии, като без каквато и да е конкретика твърдяха, че били заплашвани с телесни повреди и гибел. На 13.06.2022г. в изявление пред NOVA телевизия, националният представител Константин Бачийски твърди, че е имало закани за живота му, като една от тях била, че доста младежи получават сърдечен удар, а друга - да се замисли какъв брой младежи изчезвали, когато са неуместни.

В изявлението не излиза наяве кой, по кое време и по какъв метод е отправил тези закани, само че господин Бачийски изрича мнение, че това били „ хората, които от 10 години са владели трафика на " Капитан Андреево “, като от подтекста се допуска, че имат поради, осъществяваната от мен активност. Интервюто е налично на следния линк https://www.vesti.bg/temi-v-
razvitie/deputatyt-ot-pp-bachijski-obiavi-che-e-bil-zaplashvan-6145041, както и на интернет
страницата на новините на Нова телевизия.

На същата дата – 13.06.2022г., националният представител Росен Костурков дава изявление
пред BTV в предаването „ Тази заран “. В него той твърди, че получил позвъняване със закани за живота и здравето си. Пред къщата му в гр. Пловдив пък доста постоянно се застоявал за към 15 минути дрон, което той също приел за опасност. Интервюто е налично на следния линк https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/rosen-
kosturkov-poluchih-obazhdane-da-vnimavam-kakvo-govorja-po-televiziite.html, както и на
интернет страницата на новините на BTV.

В изявление още веднъж пред BTV изпълнителният шеф на БАБХ – проф. Христо Даскалов,
показал, че в резултат на получени закани е с назначена защита, откакто БАБХ непозволено наруши конкуренцията и иззе действия, които според Регламент (EС) 2017/625 на Европейския парламент и на Съвета от 15 март 2017 година се правят от частни оператори. Той споделя следното: „ Аз по тази причина и не желая да споделям къде съм, тъй като ме предизвестиха, че това са рискови хора и то стана ясно след януари. И по тази причина внимавам и виждам къде вървя, не закъснявам вечер. “ Отново без конкретика, кой и по какъв начин го е заплашвал и имало ли е опасност за живота му. Интервюто е налично на следния линк - https://btvnovinite.bg/bulgaria/shefat-na-babh-e-s-ohrana.html, както и на интернет страницата на новините на BTV.

В изявление още веднъж пред BTV, заместител – министърът на земеделието - Иван Христанов,
показва, че се опасява за живота си, тъй като бил заплашван в резултат на това, че отказал рушвет в размер на 500 000 лв. на месец, с цел да остави частната компания на границата. Заплахите към него според изявлението били под формата на предизвестия от другар и под формата на текстови съобщения-СМС. На въпроса дали се опасява, той дава отговор – „ Обективно видяно – да, опасявам се. “ Интервюто е налично на следния линк -
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/zam-ministarat-s-ohrana-osven-zaplaha-e-poluchil-i-
predlozhenie-za-podkup-ot-500-hil-lv-na-mesec.html, както и на интернет страницата на новините на BTV.

Тъй като в качеството ми на страна по случая, а също по този начин и тъй като държа на честността и високите морални правила, отхвърлям някой, обвързван с сдружението, да е отправял каквито и да било закани към посочените по – горе лица, както и към други, свързани с тях по партиен или какъвто и да било различен симптом. Доколкото в резултат на изразените подозрения за това, че може да бъде посегнато на живота и здравословното им положение, аз се тормозя и откровено се безпокоя за тези хора и за това Ви сезирам с молба да бъде осъществена обстойна инспекция и следствие според вашите пълномощия и в случай че има отговорни те да бъдат открити и осъдени.

Моля на всички тези лица да бъде назначена защита, защото не желая каквито и да било внушения да бъдат правени до привършване на правосъдните каузи по оборване на заповедите и дейностите на БАБХ,както и да няма подозрения в връзките сред представителите на властта и сдружението.

Много ви апелирам, при положение, че всичко, което тези хора приказват се окаже неистина, да предприемете законоустановените ограничения за те да получат наказването си.

С цел доказване на обективната истина съм подготвен да спомагам оптимално на органите, в това число и да се подложа на полиграф.

Моля да разпоредите да бъде осъществена инспекция на изнесената от господин Христо
Даскалов, господин Иван Христанов, господин Константин Бачийски и господин Росен Костурков информация, като бъде открито какви са били отправяните към тях закани, по кое време, при какви условия и от кое лице.

В случай, че тази информация не се удостовери, апелирам да образувате наказателно
произвеждане за осъществено закононарушение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР