Това пише икономистът Владимир Каролев във Фейсбук, като разкрива кой

...
Това пише икономистът Владимир Каролев във Фейсбук, като разкрива кой
Коментари Харесай

Владимир Каролев разкри кой блокира туризма на Витоша

Това написа икономистът Владимир Каролев във Facebook, като разкрива кой блокира развиването на туризма на Витоша и изобщо в цяла България.

«Понеже доста хора непрестанно питат за Витоша, да кажа за следващ път какво се случва там и за какво не се подменят оборудванията:

1. Лифтовете на Витоша са доста остарели - не просто на години, само че и като модели. Има лифтове, чиито производители към този момент са банкрутирали. Тоест, няма по какъв начин да купим безусловно същите лифтове и да ги сложим на безусловно същите места. Това не е и оправдано - когато те са строени, София е била 750 000 души, в този момент е 2 млн.

2. Новите модели лифтове имат разнообразни параметри - разнообразни стълбове, разнообразни стъпки, разнообразни въжета, разнообразни кабини и седалки.

3. Законът за горите, писан през 2012 година персонално от Тома Белев, изисква територията под лифтовете и пистите да бъде със заменено предопределение - каквото не се изисква за енергийна, водна и друга инфраструктура (защо ли?) Разходите по промяна на предназначението на такива големи терени вършат стопански невероятно построяването на нови писти и лифтове в цяла България - една от аргументите и да няма нито едно такова оборудване "на зелено ". Защо е написан подобен закон и кой има интерес от блокирането на целия планински туризъм в цяла България - може да питате разписалият го човек и партийните централи на приелото го болшинство през 2012 година

4. Планът за ръководство на парк Витоша не разрешава промяната на предназначението.

5. Всяко ново полагане на дирек, стъпка и въже по смисъла на Закон за устройство на територията е "ново строителство ".

6. Планът за ръководство на парк Витоша не разрешава новото строителство.

7. Тоест, с цел да смениш един въжен превоз с нов, законите изискват от теб да направиш две неща, които проектът категорично не разрешава. Параграф 22, от който няма излизане.

8. Изходът е да се одобри новият проект за ръководство на парка или да се сменят законите. Новият проект се блокира от Зелените, а болшинството явно няма воля да промени законите (защо ли и с каква мотивация е подплатено това?).

9. Докато едно от двете неща не се извърши, Витоша ще продължи да тъне в съсипия. Кой има интерес от това, имайки поради, че София е най-голямата българска туристическа дестинация с неповторима до себе си планина, всеки може да си отговори самичък.

10. Конспиративната доктрина за блокирането на Витоша за хората да вървят в Банско, Боровец или Пампорово е малоумна за всеки човек с малко опит или познания в туризма - Витоша е дестинация за еднодневен спорт, а трите курорта са дестинации за уикенд и рекреативен туризъм.

Който желае да иде в Пампорово за 7 дни на спа, ски, храна и фамилна отмора, ще отиде там без значение дали Витоша работи или не.

Точно противоположното - и трите курорта имат интерес от това Витоша да работи на цялостни обороти, тъй като тя ще притегли към България повече туристи, част от които ще отидат и при тях.

И доста софиянци ще се научат да карат ски на Витоша и след това ще почнат да вървят по другите ни курорти.»
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР