Това отложи за идната година битката с републиканците за федералния

...
Това отложи за идната година битката с републиканците за федералния
Коментари Харесай

Байдън подписа за временното финансиране на правителството без помощта за Украйна и Израел

Това отсрочи за идната година борбата с републиканците за федералния бюджет, като въпросът за военната помощ за Украйна и Израел остава в застой.

Тази мярка бе призната от двете партии в Камарата на представителите и Сената тази седмица, гарантирайки, че държавното управление ще продължи работа след празничния сезон и по този начин ще даде повече време на законодателите да разрешат разликите си за нивото на държавни разноски за идната финансова година.

Байдън подписа законопроекта в Сан Франциско, където е хазаин на срещата на върха на организацията за икономическо съдействие в Азиатско-тихоокеанския район (АТИС), прецизира Българска телеграфна агенция.

Пакетът с разходни ограничения поддържа държавното финансиране на настоящите му нива за почти още два месеца, до момента в който се разисква дълготрайният пакет. Така крайните периоди за приемане на финансовите законопроекти са разграничени на две дати: 19 януари за някои федерални организации и 2 февруари за други.

В законопроекта за разноските не са включени желаните от Белия дом близо 106 милиарда $ за военна помощ за Израел и Украйна, нито филантропична помощ за палестинците и други спомагателни претенции като пари за граничната сигурност.

Законодателите най-вероятно ще извърнат по-голямо внимание на тези претенции след Деня на благодарността с вярата да реализират съглашение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР