Това отчетоха застрахователните компании и държавните институции по време на

...
Това отчетоха застрахователните компании и държавните институции по време на
Коментари Харесай

9000 ранени на пътя за 1 г., лечението на един - 50 000 лв.

Това регистрираха застрахователните компании и държавните институции по време на конференция по пътна сигурност "Мирен контракт за българските пътища ", съобщи Българска национална телевизия.

Според данните на Министерство на вътрешните работи, през предходната година при пътни произшествия са починали 708 души. Ранените са над 9000, а общият брой на злополуките е над 51 хиляди.

"Анализ на Българското сдружение по анестезиология и интензивно лекуване демонстрира, че лекуването на един тежко потърпевш при пътно-транспортно произшествие коства 30 - 50 хиляди лева ", уточни министърът на опазването на здравето проф. Николай Петров.

Той приветства самодейността на Асоциацията на българските застрахователи и даде обещание Министерството на здравеопазването да бъде виновен сътрудник в битката с войната по пътищата и социално-икономическите последствия от нея.

Проф. Петров и финансовият министър Владислав Горанов приканиха за стягане на разпоредбите и глобите за неточни водачи. Заместник-министърът на районното министерство още веднъж приказва за незадоволителното средства за ремонт на пътищата.

Същевременно застрахователите са събрали над 621 млн. лв. награда по застраховка "Гражданска отговорност ", изплатили са като компенсации над 360 млн. лв.. Общата сума на изплатените компенсации поради пътни произшествия е над 700 млн. лв..
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР