Това отбеляза в ефира на Bulgaria ON AIR депутатът от

...
Това отбеляза в ефира на Bulgaria ON AIR депутатът от
Коментари Харесай

Владислав Панев, ДБ: Може да внасяме повече от 1 млрд. куб. м азерски газ

Това означи в ефира на Bulgaria ON AIR депутатът от „ Демократична България “ Владислав Панев.

По думите му е допустимо България да контракти 2 милиарда куб м азерски газ, само че това зависи и от уговорките на Азербайджан към другите страни.

„ Вторият милиард не е ясно дали би бил на по-евтина цена, изключително в случай, че търсенето на неруски газ в Европа е извънредно огромно сега. Дори тези, на които не им е спрян съветският газ, най-вероятно търсят диверсификация. „ Газпром “ се потвърди като обезсърчителен сътрудник и би трябвало да имаме задоволително други възможности “, безапелационен бе той.

Според него би било добра концепция „ Лукойл Нефтохим Бургас “ да се полза за съветския газ, който внася.

„ Цените няма да намелят поради това, че „ Лукойл “ купува съветски газ, само че ние можем да го обложим, с цел да пристигна оттова отстъпката от 25 ст. на литър гориво “, посочи Панев.

От думите му стана ясно, че инфлацията ни е много над изискванията за влизане в еврозоната, само че това може да се промени до март идната година.

„ България би трябвало да е подготвена за това, тъй като другояче видяхме какво се случи с Южна Европа преди десетина години. Затова и ЕЦБ не може да отлепи от нулевите лихви, тъй като Южна Европа ще потъне напълно “, означи съпредседателят на ПГ на Демократична България в 47-ото Народно заседание.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР