Това обяви пред Българската национална телевизия изпълнителният директор на Булгартансгаз,

...
Това обяви пред Българската национална телевизия изпълнителният директор на Булгартансгаз,
Коментари Харесай

Собственикът на хъб “Балкан” потвърди, че няма нищо нередно при сделката на “Булгаргаз”

Това разгласи пред Българската национална телевизия изпълнителният шеф на " Булгартансгаз ", който е притежател на хъб " Балкан " - Владимир Малинов във връзка със абсурда със покупко-продажбите за търговия на газ с Румъния.

Скандалът избухна поради изказвания на някогашни министри, а по-късно и подхванати от ГЕРБ и Борисов. Според изнесените от тях изказвания новото управление е продало “за 3 секунди” 60 хиляди мегаватчаса природен газ на компании в Румъния посредством медиатор. Настоящият енергиен министър Александър Николов уточни, че става дума за координирана офанзива и война с българската енергийна политика като уточни още, че продадените количества са от остатък. Бившият началник на “Булгаргаз” заподозря зад протичащото се опит сдружението да бъде изтласкано последователно от пазара.

Във въпросния ден " Булгаргаз " е сключил 18 покупко-продажби, отсече Малинов.

Малинов разяснява, че съгласно настоящия еврорегламент всеки ползвател на преносната мрежа е задължен да поддържа балансовото си портфолио близо до нулата - т.е., не би трябвало да има огромни остатъци синьо гориво, нито огромен дефицит.

Той съобщи, че софтуерно е допустимо дадена договорка да се случи и за под 3 секунди, а дали има данни за осъществени нередности би трябвало да открият способените органи.

" Става въпрос за софтуерен артикул, който дава опция на купувачи и продавачи да срещнат офертите си безусловно анонимно. Всяка страна може да пусне оферта " купува " или " продава " и всяка може да е дейна или пасивна. " - изясни Малинов.

Директорът на " Булгартрансгаз " добави, че няма по какъв начин да се продаде количество единствено азерски или единствено съветски газ, защото цялото синьо гориво, съхранено в Чирен, се смесва в така наречен газов микс.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР