Това обясн ипред Нова телевизия министърът на електронното управление Александър

...
Това обясн ипред Нова телевизия министърът на електронното управление Александър
Коментари Харесай

Министър Йоловски: Изяснява се откъде е дошла атаката срещу НС, за година имаше 80 подобни случая

Това обясн ипред Нова телевизия министърът на електронното ръководство Александър Йоловски.

 

„ Трябва да консолидираме напъните, тъй че всички държавни институции да попаднат под една обща отбрана, с цел да има работещи уеб сайтове и услуги. Към момента страната е направила задоволително вложения ”, акцентира министърът.

 

Йоловски добави, че през последните 12 месеца са отразени близо 80 сходни офанзиви като тази против уеб страницата на Народното събрание. „ Най-голямата от тях беше предишния месец, за която никой не разбра. Това значи, че отбраните работят ”, добави той.

 

Министърът е на мнение, че потреблението на административните услуги от време на време е некомфортно и неприятно. „ Трябва да създадем тази огромна смяна и да покажем човешкото лице на администрацията. Дигитализацията на услугите е една от тези стъпки ”, счита Йоловски.

 

„ Истината е, че българската страна, или по-скоро администрацията, изпитва една латентна опозиция против всички опити за смяна. Затова наша значима задача е да работим дружно с всички администрации и чиновниците в тях, като им разбираем и им покажем какъв брой по-лесно могат да стават процесите ”, добави той.

 

„ Много от услугите могат да бъдат заявявани и получавани по електронен път. Друг въпрос е, че при тези услуги се преповтаря процесът, който е присъщ за заявяването на гише, хартиеният развой.

 

Заявителят би трябвало да даде сканирани копия от документи, които са безусловно ненужни. Голяма част от услугите могат да бъдат заявявани по електронен път, само че в действителност цифровизирани са прекомерно малко услуги ”, уточни министърът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР