Това обаче са вътрешни наименования, само за разработчицитеВерсия 11 на

...
Това обаче са вътрешни наименования, само за разработчицитеВерсия 11 на
Коментари Харесай

Google продължава да използва „сладки” имена за Android

Това обаче са вътрешни наименования, единствено за разработчиците

Версия 11 на Android се назовава от разработчиците „ Торта Червено кадифе ”
(снимка: CC0 Public Domain)

С стартиране на Android 10 разработчиците на Гугъл се отхвърлиха от обичайна си политика за избор на имена на разнообразни сладкиши за всяка версия на операционната система. Но това наподобява е решение единствено за външния свят.

Една от главните аргументи производителят на Android да се отдалечи от традицията е, че предходните имена на сладкиши не бяха понятни за потребителите в някои райони на света.
още по тематиката
В рамките на Гугъл обаче екипите не престават да се придържат към сладките имена, разкри вицепрезидентът на подразделението за Android Дейвид Бърк. Той удостовери, че новата версия Android 11 в действителност има вътрешно кодово име.

В подкаста „ All About Android ” Дейвид Бърк заяви, че разработчиците назовават Android 11 с името „ Red Velvet Cake ”, или „ Торта Червено кадифе ”. Но това име няма да се употребява публично.

По думите на Дейвид Бърк, версия Android 10 също има вътрешно кодово име – тя се назовава от разработчиците Quince Tart (популярен сладкиш от дюли).

Очаква се финалната версия на Android 11 да излезе през септември. Новата платформа ще има вградена функционалност за запис на екрана, обновено меню за зареждането, опция за анулация на разрешенията за приложения, които не са употребявани дълго време, алтернатива за повишение чувствителността на сензорния екран и др.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР