Това носи внушения за задкулисие и ще доведе до грешки

...
Това носи внушения за задкулисие и ще доведе до грешки
Коментари Харесай

Карлос Контрера в СОС: Не пришпорвайте плана за Борисовата градина!


Това носи внушения за задкулисие и ще докара до неточности от вида на „ Графа “. Така ще подхраним и „ зелените “ да основават още подправени вести.

С тези думи се обърна през днешния ден общинският консултант, член на националното управление на Вътрешна македонска революционна организация и ръководител на „ Патриоти за София “ в СОС Карлос Контрера по време на първата следизборна сесия на столичните законотворци. Повод за неговото изявление е неразбираемото прибързване за приемане на проект за реорганизация на Борисовата градина.

За мен несъмнено най-ключовият настоящ въпрос е Подробният организационен проект на „ Борисовата градина “. Този дълго чакан акт инцидентно или не, беше импортиран за разискване и разглеждане в разгара на акцията, обърна още внимание Контрера. И акцентира, че датата, която общината е дала за разискване – а точно 05.06.19 година – е неуместна и като се изключи че носи внушения за претупване, заради аргументи, отвън прагматичните, тя ще докара до груби неточности и ще се стигне до публично неодобрение и вреди за Столична община.

Контрера обърна особено внимание и на спортно-техническата част от парка, която включва стадион „ Българска войска “, стадион „ Юнак “, тенис кортове и други, които съгласно общинския консултант от Вътрешна македонска революционна организация би трябвало да се реконструират съществено, с цел да имат опция децата и младежите на София да спортуват интензивно.

Според Контрера и съветниците на Вътрешна македонска революционна организация периодите би трябвало да са надалеч по-дълги, да се остави опция до есента да се преглеждат предложенията и едвам тогава да се отварят опциите за публично разискване и приемане на съответни документи. Всяко друго деяние генерира подправени вести и дава поле за изява на така наречен „ зелени “, които ще употребяват и тази тематика да манипулират обществото.

Ето и изявлението от сесията, допълнено с мнения отвън залата:

Уважаеми общински съветници,

Уважаема госпожо кмет,

За първа следизборна сесия се надявам пристрастеностите от европейските избори да са позатихнали и да продължим в един естествен темп своята работа по общинските въпроси.

Позволявам си да слага от името на нашата група „ Патриоти за София “ акцент върху няколко тематики, които са значими за столичани. Те съответстваха отчасти с трескавостта на предизборните битки, само че ние като органи на локалната власт, най-много СОС, не би трябвало да ги подценяваме и неглижираме.

За мен несъмнено най-ключовият настоящ въпрос е Подробният организационен проект на „ Борисовата градина “. Този дълго чакан акт инцидентно или не, беше импортиран за разискване и разглеждане в разгара на акцията. По мнения на жители, на спортни деятели, на неправителствени организации това е основен за града, само че и трънлив въпрос. Стана ясно, че на 5-и юни ще има разискване. Срокът за мнения и оферти е къс. В същото време потеглиха всевъзможни подправени вести, включително откровени неистини, за застрояване и заличаване на дървета. Знаете, че почвата, хранителната среда на лъжата, в тази ситуация на екологичните неистини, е неналичието на задоволително осведоменост.

Горещо Ви предлагам, сътрудници, и на Вас, госпожо кмет, да не бързате с разискванията и приемането на проекта. Това е значим, концептуален за града проект. Необходим е един необятен публичен диалог и то не официално и не един път. Когато нещата са обществени и има задоволително време за разискване, за диспути, за какво не и за разногласия, ще достигнем до един необятен консенсус. В случая бързането е контрапродуктивно и основава чувството, че нещо се пробутва тихомълком. Не е добре такива подозрения да бъдат подхранвани в допълнение. Поради това Ви предлагам след първото разискване да се даде един по-дълъг период за оферти и мнения – най-малко два месеца, след което да се проведат най-малко две разисквания и то не през летните месеци, а през есента. Пак споделям, бързането в тази ситуация няма да докара до нищо положително. Все отново би трябвало да дадем и задоволително време на жителите и всички заинтригувани лица да показват своите визии.

Планът за мен би трябвало да даде опция за възобновяване, модернизиране на спортната инфраструктура, да обезпечи нейната цялостна функционалност. Трябва съществено да се разиска ориста на стадион „ Васил Левски “ в подтекста на решението на Министерски съвет за семействата на състезание по футбол. И във връзка с стадион „ Българска войска “ следва да има съществено разискване, тъй като оборудването изрично се нуждае от съществена реорганизация и модернизиране. Да обсъдим ясно какво ще се прави на мястото на стадион „ Юнак “, нужно е и да помислим за разширение на националния тенис център, с цел да осигурим условия за новите генерации тенисисти, за децата. Призовавам да не се стига до рестриктивни и комплицирани режими, тъй като те ще породят единствено бъдещи спорове, кавги и неодобрение.

В умозаключение уповавам се да се вслушате в съвета ми и да подложите плана за проект за ръководство на „ Борисовата градина “ на едно необятно разискване, да дадете един рационален период за оферти и мнения от най-малко два месеца, след което отново да се организира полемика. Бързането не води до нищо хубаво, ето какъв брой пъти се вършат неточности от бързане, та след това министър председателят би трябвало да върви да оправя непознати гафове.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР