Това ненормално време, което имахме от началото на април, всъщност

...
Това ненормално време, което имахме от началото на април, всъщност
Коментари Харесай

Климатолог: От този следобед започват ежедневни пролетни валежи

Това ненормално време, което имахме от началото на април, в действителност си е изцяло обикновено с една специфичност - че беше по-студено от нормалното. Иначе що се касае до това, че постоянно превалява, то в този момент му е времето да вали и ние не би трябвало по този начин доста да роптаем, тъй като земеделците са доста удовлетворени от тези превалявания, още повече че в случай че занапред се бяха наредили едни горещи и сухи дни, какво щяхме да вършим лятото. Така че дано да не му се сърдим на времето.

Това разяснява пред Нова тв климатологът Симеон Матев. 

Оттук-нататък няма да застудява, увери той.



Днес следобяд през страната ще премине един атмосферен франт, само че няма да намали фрапантно температурите, а ще ги приближи до нормата. През идващите дни температурите ще са към и малко под нормата. Има съображение да чакаме към четвъртък-петък идната седмица малко по-ниски температури. Максималните ще са към 12-17 градуса, което не е толкоз студено. Така ще е поради облачното време, което ни чака. Минималните температури в края на другата седмица ще са към 5 и 10 градуса. Така че най-студения париод идващото седмица ще е четвъртък и петък, уточни той.



Следващият уикенд към този момент ще е по-топло, температурите ще се стабилизират, добави той.

От този следобяд и през цялата последваща седмица ще има валежи, само че няма да вали от заран до вечер. Те ще са с временен темперамент преваляванията, добави Матев. 

Тази вечер чакаме да прегърми с нахлуването на студения фронт, уточни той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР