Това не са консултации за съставяне на правителство, а консултации

...
Това не са консултации за съставяне на правителство, а консултации
Коментари Харесай

Ниновият Калоян Методиев дразни: Радев прави консултации за пари

" Това не са съвещания за сформиране на държавно управление, а съвещания за пари. Всяко второ изречение на президента Румен Радев е " приемете ми бюджета ", " приемете законите за милиардите по Плана за възобновяване ". Той се държи като човек, който ръководи. А работата на Народното събрание е да дефинира по какъв начин се разпределят парите в страната, съгласно партиите, определени на изборите. Президентската институция има единствено една регулираща роля. Радев ни е пети президент и никой до момента не се е държал по този начин ". Tова разяснява пред БНР политологът Калоян Методиев, някогашен шеф на кабинета на президента. 

По думите му " една каруца няма по какъв начин да върви, като се поставя конят откъм гърба ":

" Каруцата е държавното управление, а болшинството е моторът, който ще я тегли. Президентът не им споделя да сформират държавно управление, а ги тласка да му одобряват бюджет ". 

Методиев акцентира, че за излизане от рецесията, в която се намира страната, има два пътя:

" Единият е проведено - с ред, с разговор, с поетапни ограничения. Другият път е безредно. Разговорите на президентските съвещания ме карат да мисля, че се върви към пътя на хаоса, тъй като не се приказва за стабилизиране на страната, на стопанската система, на връщане на реда в Народното събрание, на партийната система, какъвто е европейският модел, на наваксване на изоставането ни от Румъния и изобщо от всевъзможни европейски формати в последните 8-9 месеца, а се приказва за пари ". 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР