Това не е обикновена пица, а 3-д венец пица с

...
Това не е обикновена пица, а 3-д венец пица с
Коментари Харесай

Венец пица с кашкавал, сирене, колбас и лютеница

Това не е елементарна пица, а 3-д венец пица с доста кашкавал

Необходими Продукти

● брашно - 2 ½ ч.ч. и малко за доомесване
● сол - 1 щипка
● захар - 1 ч.л.
● чубрица - 2 ч.л.
● лютеница - 4 - 5 с.л.
● салам - 100 г
● сирене - 100 г
● кашкавал - 70 г
● олио - за намазване на тавата
● масло - 2 ч.л
● яйца - 2 бр.
● сусам
● прясно мляко - 60 мл
● вода - 60 мл
● квас - ½ пакетче суха
● олио - 1 с.л за намазване

Начин на подготвяне

Стопляме прясното мляко и водата. Слагаме вътре маята със захарта и 1 с.л от брашното и разбъркваме. Слагаме 2 ½ ч.ч брашно в купа и вършим бунар. Вътре чукваме 1 яйце и слагаме 2 ч.л масло и 1 щипка сол. Второто яйце разделяме на белтък и жълтък.

Белтъка слагаме в брашното, а жълтъка в купичка, дружно с 1 с.л олио, които ще използваме за намазване. Към брашното слагаме задействаната квас с прясното мляко и захарта. Замесваме меко тесто. Посипваме с брашно масата и доомесваме тестото да стане на хубава мека топка. За доомесването употребяваме доста малко брашно, към 3-4 с.л. Покриваме тестото да втаса за 40 мин.

Намазваме тава с диаметър 30 см. с олио и поръсваме с брашно. Разточваме тестото с диаметър 30 см. и го слагаме в тавата. По средата слагаме дребна паница и си означаваме почти диаметъра, само че може и на око. Режем през средата кръст и след това още един път, тъй че да има 8 върха. Неразрязаната част от огромният кръг тесто мажем с домашна лютеница.

Нарязваме сиренето и колбаса на дребни кубчета. Разпределяме ги върху лютеницата. Настъргваме кашкавала и го слагаме и него от горната страна. Поръсваме с чубрица от горната страна. Взимаме острия връх на една от разрязаните елементи и завиваме частта с плънката, като подмушваме добре към стените на тавата и под пласта тесто. За да стигне върхът до там го разпъваме.

Аз го върших в елементарна тава, само че считам, че ще е по–добре, в случай че се направи в тава за торта с кръг, зашото върховете ще се мушнат по добре и по-късно може да се постави и кръга, т.е по-добре ще се застопори.

Мажем с разрушения жълтък с олио триъгълниците, които се образуваха върху венеца. После ги поръсваме със сусам. Загряваме фурната на 200 градуса и печем до подготвеност.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР