Това не е нищо ново – очакваше се, целта на

...
Това не е нищо ново – очакваше се, целта на
Коментари Харесай

Вирусолог: Може би има много добра новина с новия щам на коронавируса

Това не е нищо ново – очакваше се, задачата на вируса е да се популяризира по-бързо. Това съобщи вирусологът Радостина Александрова.
По думите ѝ пред Българска национална телевизия, има доказателства за разновидност, която разрешава на вируса да се развъжда по-бързо в горните дихателни пътища. Сегашният нов вариант има 17 разновидности, което се случва по-рядко – не се знае дали той е по-заразен, би трябвало да бъде потвърдено. Няма и информация дали въздейства на клиничната картина – до момента обаче не е видяно да има по-продължително и тежко боледуване. Това заключи Александрова, като съгласно нея с имунизациите не са открити проблеми.
 В Италия и Германия имат вяра, че новият вариант на ковид ще бъде спрян от имунизациите В Италия и Германия имат вяра, че новият вариант на ковид ще бъде спрян от имунизациите
Новият вариант на ковид, който се появи в Обединеното кралство, съгласно първичните данни има сходна реакция на имунизацията като " о...
Антителата са ориентирани против разнообразни сектори на така наречен шипче на вируса (S-протеин), тъй като става въпрос за коктейл от антитела – и тези, които се образуват с имунизациите. В никакъв случай няма съображение за суматоха, съобщи Александрова пред Българска национална телевизия. Просто по-бързо се задържа и по-усилено се развъжда в горните дихателни пътища, посочи още веднъж тя. И сподели една добра вест – няма към този момент данни, само че е допустимо с тази разновидност вирусът да се пробва да се задържи единствено в горните дихателни пътища. Няма информация новият вариант да е трансформирал нещата във връзка с слизането в белите дробове, акцентира вирусологът.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР