Това най-вероятно са турски дини. В Турция се използват доста

...
Това най-вероятно са турски дини. В Турция се използват доста
Коментари Харесай

Имало ли е наистина ацетон в дините? Вижте какво каза д-р Сергей Иванов

Това най-вероятно са турски дини. В Турция се употребяват много химикали, които не са позволени в Европейски Съюз. Това е едната опция, само че съгласно мен е малко евентуална. Другата възможност е просто вътре да е протекла спонтанна ферментация, която да скапе динята. 

 

Това съобщи в студиото на „ Събуди се ” лекар Сергей Иванов, молекулярен биолог и вирусолог от „ Активни консуматори ”, разяснявайки сигнала за любеница с ацетон, който ревизира БАБХ.

 

" Нека уточня, че няма ацетон в динята, а най-вероятно е негоден артикул. Много постоянно развалените артикули миришат по чудноват метод. На вкиснато доста постоянно. Миризмата на ацетон е просто вид ферментация. Със същия триумф може да мирише на алкохол, на парфюм или на нещо сходно. Съветът ми към хората е - когато ви мирише нещо на странно или на неприятно, не го купувайте ", уточни той. 

 

Доктор Иванов изясни и че доста постоянно, когато плодове и зеленчуци се купуват от пазара отвън сезона им - те най-вероятно са вносни.
 
" И когато ядете такива плодове и зеленчуци, явно нещо, кето не може да очаквате е да е  естествен вид. Нещо е направено, с цел да може той да пораства рано. И доста от тях са третирани с растежни регулатори, които форсират узряването. Но в случая най-вероятно са касае за най-масовия случай - просто за негоден артикул, който е миришал на ацетон.

 

В БАБХ надали ще открият нещо, тъй като прекомерно постоянно бактериите, които провокират тази разруха - това са много нехарактерни бактерии, тъй че бих се учудил, в случай че излезе някакъв резултат ", акцентира той. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР